Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülecek vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek verecek.

Bu kapsamda Edirne İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Edirne Şubesi ev sahipliğinde "2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Selahaddin Çelebi konuşmacı olarak katıldı.

Fatih Sultan Mehmet 4-6 Yaş Kur’an Kursu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Edirne İl Müftüsü Alettin Bozkurt, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Müftülük personeli ve din görevlileri hazır bulundu.

Toplantının açılışında konuşan İl Müftüsü Alettin Bozkurt, “Kurban ibadeti, zengini muhtaç kardeşlerine yaklaştıran önemli bir vesiledir. Komşuları, akrabaları, dostları, yakın olsun uzak olsun kardeşleri birbirine bağlayan ve ruhları kaynaştıran bir ibadettir. Kurban, vekalet yoluyla Afrika’da, Asya’da adını dahi duymadığı birçok yoksul ülkede yaşayan hiç görmediği, tanımadığı, aç ve muhtaç kardeşlerine uzattığı bir eldir.” dedi.

Ardından kürsüye davet edilen Başkanlık Müşaviri Çelebi ise şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin kurban potansiyelinin dini kurallara uygun olarak, yurt içinde ve yurt dışındaki Müslüman kardeşlerimize ulaştırılmasında aynı şekilde söz konusu personelimizin görev üstlenmesi önemli bir sorumluluk olarak değerlendirilmektedir. Milletimizin emanetleri kurban vekaletlerini, saha uzmanlarımız ve görevlilerimiz nezaretinde, dini esaslara uygun bir şekilde kesimi gerçekleştirilir. Ülkemizde şubelerimiz tarafından, yurt dışında ise paydaşlarımız tarafından belirlenen ihtiyaç sahipleri, sığınmacı, yetim aileleri, afetzedeler, eğitim kurumları gibi kişi ve kuruluşlara dağıtılmaktadır.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan