Edirne İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından “Koruyucu Aile” konusunda bilgilendirme semineri düzenlendi.

Fatih Sultan Mehmet Kuran Kursu Konferans Salonu'nda yapılan program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İl Müftüsü Alettin Bozkurt ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş’ın konunun anlam ve önemini belirten konuşmalarının  ardından  Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Koruyucu Aile biriminden Muhammed Furkan Doğan, koruyucu aile konusunun resmi ve hukuki boyutuyla ilgili seminer verdi.

Daha sonra Edirne İl Müftülüğü Uzman Vaizi Hakan Ayer, "Dini Referanslar Bağlamında Koruyucu Ailelik" konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Asrısaadetten örneklerle koruyucu aile ve evlat edinmenin önemine değinen Uzman Vaiz Ayer, "Yüce dinimiz İslam,yetimlerin ruhen,bedenen ve ekonomik olarak sağlıklı bir ortamda gelişmeleri için tüm önlemleri ciddi ve sistemli bir şekilde almıştır. Kur’anı Kerim, yetimlerin korunup gözetilmesini Hz. Peygamber’in şahsında bir görev olarak vermiştir. Rasülüllahın (s.a.v.), bir yetim olarak ilahi koruma altında olduğunu hatırlatan Rabbimiz 'Öyleyse sen de yetimi sakın ezme, kahretme.' buyurmaktadır." ifadelerini kaydetti.

Seminer, koruyucu aile olarak bir çocuğun bakımını üstlenen Fatma Turan’ın tecrübe paylaşımıyla sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan