Konferansa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı, yazar ve Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Dr. Fatma Bayraktar Karahan katıldı.

Karahan verdiği konferansta günümüz dünyasında yaşanan değişimlerin, sunulacak din eğitimi ve hizmetlerini nasıl şekillendirdiği konusu üzerinde durdu.

Küreselleşmeye bağlı olarak gelişen kimliksizleşme tehlikesine karşı kimliğin ana unsuru olan dinin, doğru ve çeşitlendirilmiş eğitim yöntemleri ile öğretilmesinin önemini vurgulayan Karahan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın din eğitimi ve din hizmetlerinde genişleyen çalışma alanlarına dikkat çekti.

Karahan, günümüz İlahiyat öğrencilerinin fakülte dönemlerinden başlayarak gelecekte icra edecekleri görevlere hazırlanmalarının altını çizdi.

Gençlerin ilgiyle takip ettiği konferansın sonunda İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Muhammet Altaytaş ve İl Müftü Yardımcısı Zeynep Kaya Demirtaş, konuşmalarından dolayı Dr. Fatma Bayraktar Karahan’a teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu.

Üç ayrı program çerçevesinde Edirne’de bulunan Dr. Fatma Bayraktar Karahan, daha sonra Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Edirne Millet Kıraathanesinde, “Rahmanın Kadın Kulları” ve “İz Bırakanlar” kitaplarını okuyan gençlerle buluşarak söyleşi ve imza etkinliği gerçekleştirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan