Düzce Valiliği, Düzce Müftülüğü ve İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü iş birliğinde düzenlenen Yaz Kur'an Kursları sosyal etkinlikleri başladı.

Düzce İl Müftüsü Hüseyin Can’ın start verdiği futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi ve ok atma turnuvaları ile halat çekme, çuval yarışı, at binme, havuz, arkeolojik gezi, lunapark, piknik, 15 Temmuz maneviyat istasyonu gibi aktiviteleri içinde barındıran “Yaz Kur’an Kursu Etkinlik Şöleni” başladı.

“Sosyal etkinliklere ağırlık veriyoruz”

Yaz Kur’an Kursları etkinlikleri hakkında Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan Müftü Hüseyin Can, “Yaz Kur’an Kursuna devam eden öğrencilerimizin ilgi ve sevgisini artırmak, camiler arası kaynaşmayı sağlamak ve kurslara motive etmek amacıyla sosyal etkinliklere ağırlık veriyoruz.” dedi.

“Turnuvalar bizim için bir araç”

Müftü Can şöyle devam etti:

“Etkinliklerimizin başında futbol turnuvası geliyor. Bu turnuva da amacımız, öğrencilerimizi turnuvayı vesile kılarak camiye çekmek, yine bir arada birlik ve beraberliğini sağlamak, onları kaynaştırmak ve bu şekilde geleceğe yönelik onları hazırlamaktır. Turnuva sadece bizim için araç.”

“Teknoloji bağımlısı bir nesil yetiştirmek istemiyoruz”

Düzenlenen faaliyetlerin çocuklara disiplin ve takımla çalışma alışkanlığı kazandırdığını belirten Can, “Özellikle ergenlik dönemindeki öğrencilerimizi,  yaşadıkları değişimlerden kaynaklı enerji ve stresi sağlıklı bir şekilde atabilmesi için spora yönlendirmeyi uygun gördük. Çocuklarımız, antrenmanlarda hem takım ile çalışma ve spor disiplini kazanıyor hem de enerjilerini atma fırsatı buluyor. Gününü bilgisayar ve telefon başında geçiren, teknoloji bağımlısı bir nesil yetiştirmek istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan