Düzce Müftülüğü; gençlere sunulacak hizmetlere ilişkin usul ve esaslar ile Diyanet Gençlik Merkezleri çalışmalarında ortak birliktelik, disiplin ve uyum sağlanması için hazırlanan, “Diyanet Gençlik Merkezleri Çalışma Yönergesi” kapsamında “Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı” düzenledi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Düzce Valiliği ile İl Müftülüğü iş birliğinde inşası tamamlanan 41 adet Diyanet Gençlik Merkezinin tanıtımı yapıldı.

Toplantıda, Diyanet Gençlik Merkezleri Çalışma Yönergesi ile gençlik merkezlerinde kullanılacak form ve eğitim programı hakkında bilgi verildi.

Gençlere yönelik çalışmaların yol haritasının belirlendiği toplantıda, toplumun geleceğe umutla bakabilmesi için insani erdemlerle donatılmış, her yönden iyi yetişmiş, ruhen ve bedenen dinamik bir gençliğin yetişmesi için yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

“Diyanet Gençlik Merkezleri Çalışma Yönergesi”ne göre Diyanet personeli tarafından yürütülecek her türlü manevi rehberlik ve din hizmeti, talep doğrultusunda ve tamamen gönüllük esasına göre sunulacak.

Kurumlar arası iş birliği ve koordinasyon sayesinde hiçbir genci dışarıda bırakmadan toplumun bütün kesimlerine hizmet götürülmesi amaçlanan çalışmayla gençlik hizmetlerinde görev alan personel, Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülüklerce periyodik eğitim programlarına tabi tutulacak.

Valilik Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, İl Müftüsü Hüseyin Can, ilçe müftüleri ve gençlik hizmetlerinde görev alan personel katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan