Kredi Yurtlar Kurumu Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıya, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, İl Müftüsü Hüseyin Can, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, kurum amirleri ve din görevlileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplanın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hüseyin Can, "Topluma dini konularda rehberlik etme ve dinimizi doğru bir şekilde anlatarak insanlarımızı aydınlatma görev ve amacı olan Diyanet İşleri Başkanlığımız, Türkiye Diyanet Vakfımızın iş birliğiyle kurban ibadeti konusunda da öncülük yapmaktadır. Vekâlet yoluyla kurban kesimi ile gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimiz arasında gönül köprüleri oluşmasına vesile olmaktadır. Mazluma ümit ve güç vermektedir." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak ise "Türkiye Diyanet Vakfı 2019 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" hakkında bilgileler paylaşarak vekâletle kurban organizasyoınunun önemine değindi.

"Kurban bağışının bir seferberlik olduğuna, sadece kurban etin ulaştırma faaliyeti olmadığına" dikkati çeken Bünyamin Albayrak, şunları söyledi;

"Kurban hissesi sayesinde yurtiçinde ve yurtdışında din, dil, ırk ayrımı yapmadan binlerce insanın gönlüne giriyoruz. Kurban faaliyetleri içerisinde yer alan arkadaşlarımız, gittikleri yerlerdeki anılarını gözyaşları içinde anlatıyorlar. Onlar gittikleri yerlerde gönüllere dokunuyorlar. Siz de mahallinizde gönüllere dokunabilirsiniz. Geçen sene kurban hissemizi 230 binden 430 bine çıkardık. Genel Merkezimizde 50 kişilik koordinasyon ve kriz merkezimiz var. Her temsilcimizin olduğu bölgede kurban kesiyoruz. 430 bin hisseyi üç gün içerisinde kesiyoruz. İnşallah hedeflerimizin üzerine çıkacağız. Bu sene de göstereceğiniz gayretli çalışmalarla çıtamızı daha yukarılara çıkaracağız."

Din görevlilerine, vatandaşlara kurban bağışının önemini anlatmaları gerektiğine işaret eden Albayrak, "Kurban bir ibadettir. Faydası olmayan alışkanlığı olan kardeşimiz, o alışkanlığından vazgeçip oradan sağlayacağı birikimle kurban bağışında bulunabilir. Örnekler vererek insanlarımızı kurban bağışına teşvik etmemiz gerekiyor. Türkiye Diyanet Vakfı 44 yıldır kurban ve zekât gibi emanetleri yerine ulaştırıyor. Güven çok önemli. Fonksiyonlarımız çok fazla. Bizim toplumda etkimiz büyük. Hamdolsun. Allah’ın izniyle sizlerle beraber bu güveni milletimizin gönlüne yerleştirdik.” dedi.

Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, vekâletle kurban bedellerinin 2019 yılı için yurtiçinde 890 TL, yurtdışında ise 725 TL olarak belirlendiğini hatırlatarak sözlerini noktaladı.

Editör: Mehmet Çalışkan