Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur’an kurslarında eğitim sürüyor.

Son yıllarda engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerine ivme kazandıran Diyanet, özellikle engelli vatandaşların din eğitimi almaları noktasında ayrı bir özen gösteriyor.

Bu kapsamda her ilde en az bir tane engelli vatandaşlara yönelik Kur’an kursu bulunuyor.

İşte bu kurslardan biri olan Düzce Yeni Cami Kız Kur’an Kursu’nda işitme engelli öğrenciler eğitim alıyor.

Yeni Cami Kız Kuran Kursu’nda eğitim alan işitme engelli kursiyerler, İl Müftüsü Hüseyin Can’ı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Müftü Hüseyin Can, engellere rağmen Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek için gayret sarf etmelerinin takdire şayan bir davranış olduğunu söyledi. Kursiyerlere Kur’an-ı Kerim ve çeşitli hediyeler veren Can, bu tür çalışmaların Düzce’de artarak devam edeceğini vurguladı.

Kurs hakkında il müftüsüne bilgi veren Kur’an Kursu Öğreticisi Meleknur Topal ise Düzce’de işitme engelli vatandaşlara eğitim veren tek kursun kendi kursları olduğunu hatırlattı ve 12 işitme engelli kursiyer ile iki buçuk yıldır eğitime devam ettiklerini belirtti.

Kursiyerlerin arasında ev hanımı, lise ve üniversite mezunlarının bulunduğunu, çalışan hanımlarla da derslerin pazar günü yapıldığını söyledi. Bu süre zarfında kursiyerlerden iki kişinin Kur’an-ı Kerim’i hatmettiğini, bir kursiyerin de hatmini yarıladığını ifade eden Topal, kursiyerlerle düzenli olarak cüz okumalarına devam ettiklerini belirtti.

Editör: Mehmet Çalışkan