Düzce İl Müftülüğü tarafından, 2019 yılında hac görevini yerine getirmek amacıyla kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına yönelik hacca hazırlık semineri düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan eğitim seminerinin açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hüseyin Can, Diyanet İşleri Başkanlığının 2019 yılı hac kuraları neticesinde Düzce'den 378 kişinin hacca gitmeye hak kazandığını dile getirdi.

Müftü Can, hacı adaylarına hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Yüce Allah’ın davetine icabet ederek hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal beldelere gidiyorsunuz. Orada bulunduğunuz süre içerisinde Hz. Peygamber’in (s.a.s.) huzurunda bulunduğunuzu, bastığınız topraklara bir zamanlar onun ayak bastığını, gördüğünüz yerleri bir zamanlar onun gördüğünü unutmayınız. Haddizatında hac bir mekteptir, bir eğitimdir. Orada renkleri farklı, dilleri farklı, kültürleri farklı pek çok insan göreceksiniz. Bu insanların tamamının aynı gaye için orada bulunduklarını ve hepsinin Âdem’in çocukları olduğunu unutmayınız. Orada bulunduğunuz süre zarfında vaktinizi tavaf ile namaz ile Kur’an okumakla, tesbihat ile geçiriniz ve duaların makbul olduğu o kutsal yerlerde başta ülkemiz olmak üzere tüm Müslümanlar için dua ediniz. Ayrıca görevlilerin sizlere sunacağı hizmetlerden yararlanınız ve kurallara riayet ederek temizliğe dikkat ediniz.” 

Müftüsü Hüseyin Can'ın konuşmanın ardından alanında uzman isimler tarafından hacı adaylarına ihram, tavaf ve hac farizası esasında uyulması gereken kurallarla ilgili uygulamalı olarak eğitim verildi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ve üç gün süren seminere İl Müftüsü Hüseyin Can, müftü yardımcıları, şube müdürleri, kafile başkanları, din görevlileri ve hacı adayları katıldı.

Seminer, İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından hacı adaylarına aşılarının yapılmasıyla sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan