Düzce İl Müftülüğü İl Gençlik Koordinatörlüğü koordinesinde “Genç Yaz Okulu”nda eğitim gören öğrencilerin katılımıyla Düzce Müftülüğü Konferans Salonu’nda “15 Temmuz’u Anmak ve Tarihten Alınacak Dersler” temalı program düzenlendi.

Manevi rehberlerin yoğun çalışmalarıyla kadınlara özel olarak gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Derya Topalcık, “Bayrağımızın semalarda dalgalanabilmesi için milletimiz çok şehit verdi. Şanlı bayrağımızı ilelebet göklerde dalgalandıracak gelecek nesillerdir. İşte gelecek nesiller, şehit olan atalarımız için anma programı düzenliyorlar. Programın yapılmasında emeği geçen hocalarımıza, öğrencilerimize ve programa ilgi gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından “Genç Yaz Okulu” öğrencileri şiirler seslendirdi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde 15 Temmuz gecesi yaşanan olayları sahnelediler.

“Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganlarıyla salonu inleten öğrencilerin gösterileri ayakta alkışlandı.

Program tüm şehitler için yapılan duanın ardından ona erdi.

Düzce Müftülüğü gençleri bilinçlendiriyor

Öte yandan Düzce İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, yaz Kur’an kursu öğrencilerine yönelik çeşitli seminerler düzenliyor.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu koordinesinde Kur’an kursu öğrencilerine yönelik “Mahremiyet Bilinci”, “Çevre Bilinci” ve ‘’Bağımlılıkla Mücadele” başlıkları altında seminerler verildi.

İl Müftüsü Hüseyin Can, müftü yardımcıları, şube müdürleri ve alanında uzman eğitimciler tarafından verilen seminerlerle, gençlerin mahremiyet, çevre ve bağımlılık konularında bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Gençleri tehdit eden sigara ve tütün bağımlılığı, alkol bağımlılığı, madde bağımlılığı, kumar bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığı başta olmak üzere her türlü bağımlılık yapan madde ve eylemlerle mücadele konularında seminerler iki hafta boyunca devam edecek.

Editör: Mehmet Çalışkan