Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında Heyecan Sürüyor

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında, din görevlilerinin yeteneklerini geliştirmeleri, planlı çalışma alışkanlığı kazanmaları ve mesleklerinde daha verimli olmalarını sağlamak amacıyla her yıl düzenlenen “Ezanı Güzel Okuma Yarışması” bölge elemeleri devam ediyor.

Düzce Merkez Cedidiye Camii’nde yapılan bölge finaline; Zonguldak, Bolu, Kastamonu, Çankırı, Eskişehir, Kırıkkale, Bartın, Ankara, Karabük ve Düzce il birincilerinden oluşan 10 din görevlisi katıldı.

Seçici Kurul Komisyon Başkanlığı’nı Düzce İl Müftüsü Hüseyin Can’ın yaptığı jüri önünde, illeri temsilen katılan din görevlileri ezanı en güzel şekilde okuyabilmek için yarıştı.

Din görevlileri saba, uşşak, rast ve hicaz gibi farklı makamlarda ezan okudu.

Seçici kurul üyeleri makamın yanında; üslup, tavır, nefes, mimik, tecvit ve ses güzelliği gibi başlıklar altında değerlendirme yaptı.

Değerlendirmeler sonucunda yarışmaya Zonguldak ilini temsilen katılan Hüseyinli Köyü Cami İmam Hatibi Abdussamed İbiş birinci oldu.

Sonucun açıklanmasının ardından Jüri Başkanı Hüseyin Can, yarışmaya katılan din görevlilerini tebrik etti. Seçici kurul üyeleri dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.

Yarışmada birinci olan Abdussamed İbiş, Eylül ayında Bitlis’te yapılması planlanan Türkiye finaline katılacak.

Editör: Mehmet Çalışkan