Düzce Valiliği, İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Düzce Şubesi iş birliğinde, hayırsever vatandaşların desteğiyle yapılacak olan "Kültür Mahallesi 4-6 Yaş Kur’an Kursu"nun temeli atılarak inşaatına başlandı.

Temel atma törenine Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, İl Müftüsü Hüseyin Can, protokol üyeleri, hayırseverler ve davetliler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Vali Dr. Zülkif Dağlı ve İl Müftüsü Hüseyin Can birer konuşma yaptı.

Vali Zülkif Dağlı şöyle konuştu:

“4-6 yaş grubu eğitimini çok önemsiyoruz. Çünkü eğitim küçük yaşta başlar. Bu nedenle 4-6 yaş eğitim yuvalarını artırmak için hep beraber uğraşacağız. Ayrıca cami gençlik merkezlerimizi önemsiyoruz. İlimizde 40’ın üzerinde cami gençlik merkezlerimiz mevcut. Ramazan ayı içerisinde bazılarını ziyaret ettik. Cami gençlik merkezlerimizin sayılarını da artırmaya devam ediyoruz. Bu arsayı bağışlayanlardan ve sebep olanlardan Allah razı olsun. Hayırseverlerin destekleriyle ilçelerimizde de eğitim yuvaları yapmayı hedefliyoruz. Allah (c.c.) hayırlarınızı kabul etsin. Hep birlikte eğitim için çaba harcayalım.”

İl Müftüsü Hüseyin Can ise “Kur’an bülbüllerinin Kur’an tedrisatını yapacak olduğu bir mekâna temel atma imkânı veren Rabbimize hamdolsun. Bu hizmetler için önümüzü açan, öncelik yapan ve yanımızda olanlardan Allah razı olsun. Hayırseverlerin destekleriyle en kısa sürede binamızı tamamlamayı Mevla'm nasip etsin. Düzce’mize hayırlı olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından Kültür Mahallesi 4-6 Yaş Kur’an Kursunun temeli dualarla atıldı.

İnşaatı tamamlandığında içerisinde mescit, 10 adet derslik, 2 adet oyun salonu, 2 adet spor salonu, konferans salonu ve yemekhane yer alacak olan Kültür Mahallesi 4-6 Yaş Kur’an Kursu, 550 m² kapalı alana sahip olacak. 

Editör: Mehmet Çalışkan