15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığını temsilen Düzce’de bulunan Başkanlık Müşavirleri; Kazım Türker, Recep Sönmez, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Uzmanı Musa Saygılı ve 15 Temmuz gazisi Arif Bostancı Düzce’de görev yapan personele yönelik “ Din İstismarı ile Mücadele, DAEŞ ve FETÖ Gerçeği” konulu konferans verdi.

Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Recep Sönmez moderatörlüğünde gerçekleşen konferans Kur’an-ı Kerim tilavati ve ardından panele ev sahipliği yapan İl Müftüsü Hüseyin Can’ ın selamlama konuşma ise başladı. Konferansta konuşan Başkanlık Müşaviri Kazım Türkmen “DAEŞ’ in kendi hedefleri ve çıkarları doğrultusunda dini metinleri yorumlamak suretiyle orta doğu ve İslam coğrafyasında dini istismar ettiğini, bu yolla da Müslüman halk üzerinde etkili olmaya çalıştığını ifade etti. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Uzmanı Musa saygılı ise 15 Temmuz’ u yaşamamıza sebep olan FETÖ’ nün din istismarındaki rolünden ve yöntemlerinden bahsetti.

Başkanlık Müşaviri Recep Sönmez ise DAEŞ, FETÖ ve diğerlerinin maalesef dini istismar ederek İslam’ a büyük zarar verdiklerini, biz Müslümanlar olarak şayet sağlam ve doğru bilgi kaynakları tercih edersek bu durumların tekrar yaşanmasının önüne geçebileceğimizi söyledi. 15 Temmuz Gazisi Arif Bostancı ise darbe girişimi sırasında yaşadıklarını ve mahkeme sürecinde başından geçen olayları aktardı.

Editör: Mehmet Çalışkan