Korona virüs salgını nedeniyle mağduriyet yaşayan ailelere destek olmak amacıyla Düzce Valiliği bünyesinde oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmalarına, İl ve ilçe müftülükleri de destek veriyor.

Vefa gruplarında yer alan din görevlileri, mesai mefhumu gözetmeksizin sokağa çıkmaları sınırlandırılan hasta ve yaşlı vatandaşların yardımına koşuyor.

Düzce İl Müftülüğü

Düzce Valiliğince koordine edilen Vefa Sosyal Destek gruplarına ve Vefa İletişim merkezlerine destek veren din görevlileri, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen talepler doğrultusunda, ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşuyor.

Yardıma ihtiycı olan bütün vatandaşlara ulaşmak amacıyla kapı kapı dolaşan din görevlileri, şu ana kadar 11 bin 596 aileye hizmet götürdü.

Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında sokağa çıkmaları sınırlandırılan vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla büyük bir özveri ile çalışan din görevlileri, bir taraftan da Düzce Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Düzce Şubesi iş birliğinde hazırlanan gıda, temizlik ve diğer ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım kolilerini, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor.

Akçakoca İlçe Müftülüğü

"Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmalarında diğer kamu görevlileriyle el ele veren Akçakoca İlçe Müftülüğü din görevlileri, bu zor günlerde kendilerine uzanacak bir yardım eli bekleyen herkesin yardımına koşuyor.

Gölyaka İlçe Müftülüğü

Gölyaka İlçe Müftülüğü din görevlileri, salgın nedeniyle sokağa çıkmaları sınırlandırılan yaşlı ve hasta vatandaşları evlerinde ziyaret ediyor, ihtiyacı olanlar için alışveriş yaparak evlerine bırakıyor.

Kaynaşlı İlçe Müftülüğü

Kaynaşlı İlçe Müftülüğü bünyesinde vatandaşın hizmetinde olan din görevlileri ise Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi tarafından ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere gönderilen 35 adet kurban hissesini, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.

Editör: Mehmet Çalışkan