Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan "İl Müftüleri Kararnamesi" ile Düzce İl Müftülüğüne atanan Rüstem Can, görevine başladı.

Göreve başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Can; şunları kaydetti.

"‘Düzce’mizde görev yapmayı nasip eden Rabbime şükürler olsun. İnşallah, Düzce’mizde çok güzel bir birliktelik ve dayanışma içerisinde, tüm personelimizle el ele vererek çok güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Güler yüzümüzle, her halimizi dertleşerek, birbirimize kol kanat gererek, mesai mefhumu gözetmeden hizmet verme çabası içerinde olacağız. Hedefimiz, sadece Allah’ın (c.c.) rızasını kazanma adına, Kur’an-ı Kerim'in ve sevgili Peygamberimizin sünnetinin hayata hâkim kılınmasına gayret etmektir. Gayemiz, bunu gerçekleştirmek olacaktır. Düzce'de bugüne kadar çok güzel çalışmalar gerçekleştirildi. Rabbim emeği geçen bütün hocalarımızdan ve müftülerimizden razı olsun. Bizler de Mevla’mızın izniyle bu çalışmaları ekip ruhuyla en ileri noktaya götürme adına ne gerekiyorsa yapmaya çalışacağız. Yüce Rabbim, gayretimize gayret katsın."

Rüstem Can kimdir?

1969 yılında Sivas’ın Suşehri ilçesine bağlı Gökçekaş köyünde doğdu. İlkokulu İstanbul Fatih’te Vasıfçınar İlkokulu’nda okuduktan sonra Fatih/Hırka-i Şerif Kur’an Kursu’nda merhum Ziya Atıcı Hocaefendi'de hafızlığını ikmal etti.  

1988’de İstanbul İmam-Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 1989’da İstanbul Şile’de imam-hatip olarak göreve başladı. 

1992 yılında Atatürk Üniversitesi'nde başladığı ilahiyat fakültesi eğitimini Marmara Üniversitesi'nde tamamladı. 2002 yılında Haseki Eğitim Merkezi'nden mezun oldu.

2002 yılında Samsun Eğitim Merkezi'nde stajyer öğretmen olarak görev yapmakta iken Şırnak Beytüşşebap İlçe Müftüsü olarak atandı. 

2004 yılında Çankırı Atkaracalar İlçe Müftülüğü, 2006 yılında İsveç Göteborg Diyanet Camii Din Görevlisi görevlerinde bulundu.

Yurt dışı görevinin ardından sırasıyla Amasya Göynücek İlçe Müftüsü, Rize İl Müftü Yardımcısı, Ankara Yenimahalle İlçe Müftüsü olarak görev yaptı.

2016-2020 tarihleri arasında Zonguldak İl Müftüsü olarak görev yapan Rüstem Can, 7 Mayıs 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Düzce İl Müftülüğüne atandı.

Evli ve 3 çocuk babası olan Can; Arapça, İngilizce ve İsveççe bilmekte olup Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Ana Bilim Dalında doktora eğitimine devam etmektedir.

Editör: Mehmet Çalışkan