Gençlerin kariyer olanaklarına erişiminde şeffaf, izlenebilir ve yenilikçi yöntemler kullanılarak fırsat eşitliğinin desteklenmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı koordinesinde hayata geçirilen "Kariyer Kapısı Staj Seferberliği Projesi" kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığınca il müftülüklerine bağlı birimlerde staj seferberliği başlatılmıştı.

Proje kapsamında Düzce İl Müftülüğü bünyesinde 8 İlahiyat Fakültesi öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirilen staj programında, İlahiyat Fakültesi’nde öğrenim gören ikinci, üçüncü, dördüncü sınıf öğrencileri, İl Müftülük makamı başta olmak üzere Müftü yardımcılığı, müdürlük, vaizlik, uzmanlık ve diğer unvanlarda din hizmetinin görev ve sorumlulukları ile diğer birimlerin işleyişleri hakkında teorik ve pratik olarak 20 günlük yoğun ve kapsamlı bir staj eğitimine tabi tutuldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Müftülük kurumunun işleyişi hakkında staj öncesi var olan bilgi birikimleri ile staj sonrası elde ettikleri bilgilerin değerlendirmesini yapan stajyer öğrenciler, "Şu ana kadar Diyanet, Müftülük iş ve işlemleri hakkında bilgi sahibi değildik. Diyanetin sadece cami ve imam hatiplerden ibaret olduğunu sanıyorduk. Oysaki kurumun içine girdiğimizde din hizmetleri adına yürütülen hizmetlerin önemi ve çeşitliliğinin farkına vardık." ifadelerini kullandı.

Kapanış Programda konuşan İl Müftüsü Vekili Talha Demirkaya, "Bu programa katılmış olmanız gelecekte meslek seçiminizde büyük oranda etki edecektir. Sizleri tanımaktan, burada misafir etmekten memnun olduk. Hayatınızın bundan sonraki döneminde büyük bir camia olan Diyanet İşler başkanlığı kadrolarında yer almanız bizleri sevindirecektir. Sizleri Diyanet İşleri Başkanlığı çatısı altında çalışmaya, hizmet etmeye bekliyoruz." dedi

Program öğrencilere "Katılım Belgeleri" ve çeşitli hediyeler takdimiyle son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan