Düzce İl Müftülüğü, “Mevlid-i Nebi Haftası” etkinlikleri kapsamında “Peygamberimiz ve Vefa” konulu konferans düzenledi.

İl Müftülüğü Toplantı Salonunda düzenlenen konferansa Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Aytekin konuşmacı olarak katıldı.

Kültür Camii İmam Hatibi Bekir Gülbahar’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Rüstem Can, “Şuara Suresi 3. ayette geçtiği üzere Mevlamız Peygamber Efendimizi (s.a.s.) anlatırken 'İman etmiyorlar diye neredeyse kendini helak edeceksin!' buyuruyor. Efendimizin bu anlayışını, bu halini bizim bugün insanlarımızın haline bakarak, toplumumuzun gidişatını özümseyerek ne anlama geldiğini gayet iyi anlamak zorundayız.” dedi.

“Peygamberimiz ve Vefa” konulu konferansını vermek üzere kürsüye davet edilen Prof. Dr. Arif Aytekin ise şunları kaydetti:

“Cenab-ı Allah Ahzab Suresi 21. ayette buyuruyor ki; ‘İçinizden Allah’ın lütfuna ve ahiret gününe umut bağlayanlar, Allah’ı çokça ananlar için hiç şüphe yok ki Resülullah’ta güzel bir örneklik vardır.’ Burada Efendimizin (s.a.s.) üsve-i hasene olduğu anlatılıyor. Bu ne demek? Tabi olunacak en güzel örnek. Demek ki Efendimiz (s.a.s.) en güzel örnek olmak görevi ile görevlendirilmiş ve bu fıtrat üzere yaratılmıştır.

Efendimiz (s.a.s.) son peygamber olarak insanlara ve cinlere gönderilmiştir. Son peygamber olarak evrensel anlamda etkileri ve eserleri kıyamete kadar devam edecek olan büyük bir görevi yüklenmiş ve bunun adı da üsve-i hasene olarak konulmuştur. O bu görevi yaptı, 'Şahit ol Ya Rab!' diye de ilan etti. Peki bize düşen nedir? Bize düşen ona karşı vefamızı göstermek, insanlığımızı ispatlamak ve Müslümanlığımızı ispat etmektir.”

Editör: Mehmet Çalışkan