Düzce Müftüsü Hüseyin Can başkanlığında, İl Gençlik Koordinatörlerinde katıldığı çalıştayda, Diyanet Gençlik Merkezlerinde yapılan faaliyetler, gençlik çalışmalarında geleceğe yönelik planlamalar ve karşılaşılan problemler ile çözüm yolları konuşuldu.

Ayrıca, liderlik ve takım çalışması, sosyal medya ve gençlik çalışmaları, bireysel ve grup görüşmelerinde yöntem ve teknikler, ergenlik ve gençlik psikolojisi, gençlik dönemi, gençler tarafından sıkça sorulan sorular ve cevaplama yöntemi, gençlerle iletişim ve gençlere ulaşma stratejileri gibi konularda ele alındı.

- Geleceğimiz Gençliğimiz

Diyanet Gençlik Merkezi Görevlileri Çalıştayı’nda il müftüsü Hüseyin Can, Diyanet Gençlik Merkezi Projesi hakkında bilgiler verdi. Müftü Hüseyin Can, “Amacımız, gençlerin dini bilgilerini artırmak, milli ve manevi değerlerimize uygun sosyalleşmelerine imkân oluşturmak, gençleri cami ve din görevlileri ile buluşturacak örnek projeler üretmek, bu sayede doğru din eğitimi almış, ahlaklı, kendisine, ailesine, dinine ve vatanına faydalı bir gençlik oluşmasına katkı sağlamaktır.’’ dedi.

Çalıştayda, gençlik koordinatörleri ve din görevlilerine gençleri manevi hayatla birlikte geleceğe hazırlamanın yollarını da anlatan Müftü Hüseyin Can, "Gençlerin gönül dünyasına ulaşmalıyız. Gençlerin dilinden konuşmalı, Peygamberimizin tebliğ metodu ile yaklaşmalıyız. Onlarla arkadaş olmalı, oyunlarına katılmalıyız. Yaratılış gayemizden başlayarak dini mükellefiyetlerimizi aktarmalıyız. Gönüle ulaşmanın tek yolu gönülden olmaktır. Geleceğimiz gençliğimizdir.’’ dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan