Temel atma törenine İl Müftüsü Hüseyin Can’ın yanı sıra Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Levent Kürşat Aykaç, Belediye Başkan Yardımcısı Suat Madenci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer, Akçakoca İlçe Müftü Vekili Muhsin Mutioğlu, Dadallı Köyü Muhtarı ve Cami Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı Cemil Çakmak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından protokol konuşmalarına geçildi. İl Müftüsü Can temel atma töreninde yaptığı konuşmada; “Bugün güzel, hayırlı bir vesile ile bir araya geldik. Camiler sadece ibadet yerimiz değildir. Dinimizce Allah’ın evi dediğimiz camilerimiz, toplumun bir araya geldiği, eğitim, din, devlet işleri gibi farklı birçok konuda paylaşımda bulunulan yerlerdir. Camiler, nefes aldığımız dost evidir. Camiler, omuzlarımızın birbirine değdiği birlik yuvalarıdır. Fakir, fukara ve çaresiz insanların sıkıntılarına çare bulduğu yerlerdir. Camiler, zenginle fakirin, işçiyle işverenin, yönetenle yönetilenin, yerliyle yabancının aynı safta buluştuğu, bütünleştiği, kaynaştığı ve tek vücut olduğu yerlerdir. Camiler, ibadet ve fikir merkezleridir. En büyük bilginler burada konuşur. Devlet vatandaşına burada yaklaşır, onunla bütünleşir.” dedi. 

Konuşmasının devamında “Alemlerin sultanı "Kim, Allah’ın rızasını dileyerek bir mescid bina ederse Allah da onun için cennette bir saray hazırlar." buyuruyor. Bu ifadelerden anlıyoruz ki; mescid yapma işi, kâmil bir imana sahip olanların işidir. Bu yolda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan