Tüm bölge müftülerinin iştirak ettiği açılış oturumunda Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali ERBAŞ'ın ve Türk halkının selamlarını Kuzey Kafkasya Müslümanları Dini İdare Başkanlıkları Koordinasyon Merkezi Başkanı İsmail BERDIYEV'e ileten Argun, Başkanlığın bölgedeki paydaş kuruluşlarla işbirliğine verdiği öneme dikkat çekti. 

Başta Kuzey Kafkasya'da bulunan Dağıstan, Çeçenistan, Kabardey Balkarya, Adıgeya, Kalmukistan ve Stavrapol Bölgesi Dini İdare Başkanları olmak üzere Azebaycan'dan Kafkasya Müslümanları Dini İdare Başkanı Şeyhül İslam Allahşükür PAŞAZADE, Tataristan Müslümanları Dini İdare Başkanı ve Rusya Federasyonu Müslümanları Dini Meclisi Başkanı gibi coğrafyadan önemli din ve devlet adamlarının iştirak ettiği etkinlik 15 Eylül 2018 tarihinde Karaçay Çerkesya Cumhuriyeti'nin başkenti Çerkeski'de Cumhurbaşkanının katılımıyla gerçekleştirildi. 

Dini İdarelere İşbirliği Çağrısı

Düzenlenen etkinlikler kapsamında "Günümüz Dünyasında Dini Değerlerin Rolü ve Önemi" isimli uluslararası konferansa iştirak eden Argun, Kafkasya'da yaşayan Müslümanların İslam Medeniyet Tarihindeki yerine işaret etti ve dini referans alan şiddet eğilimli gruplara karşı Dini İdarelerin işbirliğinin önemine dikkat çekti. 

Yeni Dünyada Yeni Kurumlara Olan İhtiyaç

Uzun vadeli ve istikrarlı bir din eğitimi programının başarılı bir şekilde uygulanabilmesi için zamanın ve bölgenin değişen şartlarının yeniden yorumlanmasının yanında özellikle gençlerin taleplerinin göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade eden Argun, "Artık karşımızda yeni bir dünya var, ve bu yeni dünyada yeni kurumlara ihtiyacımız var." dedi.

Ziyaret çerçevesinde Karaçay Çerkesya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Raşit TEMREZOV ile de bir görüşme gerçekleştiren ARGUN, Ebu Hanife İslam Enstitüsü'nü ziyaret ederek Çerkeski Merkez Camii'nde Cuma namazını  kıldırdı. Ayrıca, bölgedeki çeşitli Müslüman köylerindeki dindaşlarımızla bir araya gelmiştir.

Ziyaretinin son gününde ise Stavrapol Bölgesi ile Kabardey Balkarya Cumhuriyetindeki İslam Üniversitesini ve Dini İdare Merkezini ziyaret ederek bölgedeki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Editör: Mehmet Çalışkan