Yaklaşık beş yıldır devam eden iç savaş nedeniyle zor günler geçiren Yemen’de, tarihin en büyük açlık krizi yaşanıyor.

Açlığın pençesinde kıvranan insanlar, dağlardan kestikleri ağaçları şehirlere getirerek öğütüp un yapmaya çalışıyor.

Dünyanın gözü önünde açlıktan eriyen çocuklar, vicdan sahibi insanların yüreğini kanatıyor. 

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü, dünyanın görmezden geldiği Yemen’de yaşanan dramın gölgesinde kutlandı.

Yemen Yerel Yönetim Müsteşarı Muhammed Hasan Alsoudi, “vicdan sahibi” dünyaya şu sözlerle çağrıda bulundu:

“Ülkemizde şu anda insanlar ölmemek için ağaçları kesip yiyor. Hayırseverleri acil olarak Yemen’de bir kişi bile olsa kurtarmaya çağırıyoruz.” 
Alsoudi, ülkesinde yaşananları anlatırken gözyaşlarına hâkim olamadı. 

Bölgede sadece Türkiye var

Yemen’de insanlar, çocuklar açlıktan ölürken dünya adeta “üç maymun”u oynuyor. 

İnsan haklarından, demokrasiden, özgürlükten bahseden Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB) ve bunların uluslararası düzeyde faaliyet gösteren alt kuruluşları, hiç kimseden ses çıkmıyor.

Çocukların açlıktan öldüğü Yemen’de, sadece Türkiye çalışma yürütüyor

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın çağrısıyla başlatılan “Yemen’e Sessiz Kalma” kampanyası, bölge insanına umut oldu.

90 bin camide yapılan yardım çağrılarına sessiz kalmayan necip milletimiz, emanetlerini Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Yemenli kardeşlerine ulaştırdı.

Türkiye Diyanet Vakfı Yemen Koordinatörü Mahmut Temelli, Yemen’in Ma’rib, Taiz, El Cevf ve Sey’un şehirlerinde ihtiyaç sahibi ailelere, Türkiye’den gönderilen gıda yardımlarını ulaştırdıklarını ifade ederek Yemen’de gıda, ilaç ve temiz su eksikliğinin had safhada olduğunu söyledi. 

Temelli, bölgede bulunan Türkiye Diyanet Vakfı ekiplerinin ölüm sınırındaki çocukları kurtarmak için insanüstü bir çaba sarf ettiklerini belirtti.

Türk halkı Yemen için 7’den 70’e seferber oldu

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı 4-6 yaş Kur’an kurslarındaki minik yavrularımız dâhil olmak üzere, Kur’an kurslarında eğitim gören herkes gücü nispetinde Yemen için seferber oldu. 

Yayın hayatına başladığı günden beri taşra teşkilatının sesi olan Diyanet Haber Sitemize, Türkiye’nin dört bir yanındaki cami ve Kur’an kurslarında Yemen için yardım kampanyaları düzenlendiği haberleri gelmeye devam ediyor.

BAĞIŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Mehmet Çalışkan