Gurbetçilerimizin Mevlid-i Nebi coşkusu 

2018 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Avusturya Vorarlbeg’de düzenlenen program,  haftanın teması olan “Peygamberimiz ve Gençlik” başlığı altında gerçekleştirildi.

Program, her iki ülkenin bağımsızlık marşının okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Gurbetçi vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan V. Prof. Dr. Cenksu Üçer bir konferans verdi.

“Peygamberimiz ve Gençlik” temalı konferansında Prof. Dr. Üçer şunları kaydetti:

“Efendimiz (s.a.s.) olmasaydı hepimizin ayrı bir din anlayışı olurdu. Rükû ve secdelerimizdeki tesbihat, tavaftaki 7 şavt, sa’ydaki hervele, yani kısaca ibadetlerimiz hep aynı. Dünyanın neresinde olursa olsun her müslüman aynı şekilde ibadet eder. Bize itikat, ibadet ve düşünce birliği sağlayan Efendimiz’in (s.a.s.) sünnetidir.”

“Peygamber Efendimiz’e uymak, Allah’ın rızasını kazanmanın garantisidir.” diyen Üçer, Efendimiz’in (s.a.s.) gençlere, çocuklara nasıl davrandığını örneklerle anlatarak gençlere ve çocuklara öyle davranılması gerektiğini belirtti ve şöyle devam etti:

“Cahiliye toplumunun, eski dinlerini ve yaşayışlarını bırakarak yeni bir dini tercih etmelerinin sebebi, daha önceden el-Emin olarak tanıdıkları Hz. Muhammed’in (s.a.s.) tam da kendisidir.”

Prof. Dr. Üçer konferansını gurbetçilere yaptığı şu çağrı ile tamamladı:

“Buralara gelerek camiler açmanız sizlere ne kadar sorumluluk yüklüyorsa, ondan daha fazla mükâfatı olacağını unutmayınız. O yüzden camilerle irtibatınızı kesmeyiniz. Çocuklarla, gençlerle, komşularınızla bağlarınızı güçlendiriniz. Birbirinize sahip çıkınız.”

Konferansın ardından Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Koca, ekibiyle birlikte ilahi dinletisi sundu.


 

Editör: Mehmet Çalışkan