Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde çeşitli programlara katıldı.

Dr. Argun’un Kıbrıs programı, Lefkoşa Büyükelçilik ziyaretiyle başladı.

Ziyarette, Büyükelçi Ali Murat Başçeri ile Diyanet İşleri Başkanlığının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yürütmekte olduğu din hizmetleri ve bundan sonrası için planlanan projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

KKTC’nin Türkiye ve Diyanet İşleri Başkanlığı nezdinde önemli bir yeri olduğunu belirten Argun, söz konusu coğrafyada her zaman güzel hizmetlerin yapılması gerektiğini vurguladı.

Temasları kapsamında Vakıflar Genel Müdürlüğünü de ziyaret eden Dr. Argun, iki ülke arasında vakıf mallarının korunmasına yönelik çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğini, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu noktada yapılacak her türlü çabaya destek verileceğini ifade etti.

KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay'ı ziyaret

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun, KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Samimi bir atmosferde geçen ziyarette, Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı ve Din İşleri Başkanlığının kurumsal iş birliği ve yapılabilecek ortak çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.    

Ziyaret sonunda KKTC Din İşleri Başkanı Atalay, Başkan Yardımcısı Argun'a Kıbrıs'a özel el işi ipek kozası hediye etti.

Görüşmede Din İşleri Başkan Yardımcıları Fahrettin Öğdü, Mustafa Küçük ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Erdoğan Eken de hazır bulundu.

Üniversite ziyareti ve konferans

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesini ziyaret eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Selim Argun, burada ilahiyat fakültesi öğrencilerine “İlahiyat Perspektifi” konulu konferans verdi.

Argun, üniversite mezunları içerisinde güzel meslek sahibi olunmasının bireysel çaba gerektirdiğini ifade ederek, "İnsan kalabalığı içerisinde sivrilebilmek, ön plana çıkabilmek için kendinizi çok yönlü yetiştirmek durumundasınız." dedi.

Üniversitelerin kişilere; küresel dünyadaki gelişmeleri öğretmek, medeniyetin öznesi haline gelmesinde ve meslek sahibi olmasında destek olmak gibi görevlerinin bulunduğunu kaydeden Dr. Argun, "Bizler, kariyer ve eğitim planlaması yaparken mutlaka küresel farkındalık kazanmaya, yerelde medeniyetimizin dinamiklerini bilmeye ve temsil etmeye, aynı zamanda da iyi bir meslek sahibi olabilmeye gayret etmeliyiz." ifadesini kullandı.

Argun, dil eğitiminin kariyer ve kişisel gelişimdeki önemine değinerek öğrencilere birden fazla dil öğrenmeleri tavsiyesinde bulundu.

Cuma namazı buluşması

Dr. Selim Argun daha sonra, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin, Türkiye'nin ayrılmaz bir parçası olduğuna işaret etmek amacıyla tamamı Türkiye'den getirilen taşlarla Türkiye Diyanet Vakfınca inşa edilen ve 13 Mart 2019’da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından ibadete açılan Hala Sultan Camii’nde vaaz u nasihatte bulundu, hutbe irad etti ve cuma namazını kıldırdı.

Namazın ardından Kıbrıslılarla bir süre sohbet eden Argun, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın selamını iletti.

Din görevlileri buluşması

Son olarak Hala Sultan Camii Konferans Salonu’nda, Din Hizmetleri Müşavirliği tarafından organize edilen personel toplantısına katılan Dr. Selim Argun, Diyanet İşleri Başkanlığın yurt dışı hizmetleri ve din görevliliğinin yurt dışı perspektifi üzerinde durarak görevlilere vazife ve sorumlulukları hakkında hatırlatmalarda bulundu.

Din görevlileri buluşmasına Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, elçilik mensupları, Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesinden akademisyenler ve din görevlileri katıldı.

Kıbrısın fethedildiği günden bu güne kadar vakıf eserleriyle 

Editör: Mehmet Çalışkan