Amerika’nın New York eyaletinde bulunan Long Island Mevlana Camii hafta sonu okulu öğrencileri, İstiklal Marşı’nın kabulünün 98. yıl dönümü münasetiyle düzenlenen yarışmada, İstiklal Marşı’nı en güzel okumak için mücadele etti.

Programda konuşan Washington Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Fatih Kanca, “İstiklal Marşı’nın en güzel okunuşunu sergilemek için yarışan bu çocuklarımızın burada, Amerika’da büyümüş olmalarına rağmen, İstiklal Marşı’nı bu kadar güzel okumaları, öğrencilerin gayreti, velilerin özverileri ve öğretmelerin desteği ile mümkün olduğu kanaatindeyim. Bu vesileyle de bu güzel neticeye katkı sağlayanların hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

New York Başkonsolosluğu Konsolos Muavini Özge Karahan da cami derneği sorumlularına, cami dernekleri bünyesinde yaptıkları eğitim aktivitelerinden dolayı teşekkürlerini dile getirdi. 

New York Din Hizmetleri Ateşeşi Sinan Dedeler ise Mevlana Camii'nin, derneğin ve cemaatinin çalışmaları sayesinde göz bebeği bir cami haline geldiğini belirtti.

Camide bay ve bayan iki din görevlisinin bulunduğunu ve mahalli imkânların da katkısıyla 100’e yakın öğrenciye hafta sonunda Türkçe, tarih, Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler dersi verildiğini kaydeden Dedeler, bu yarışmanın verilen bu eğitimin bir meyvesi olduğunu vurguladı. 

Üç kategoride yarışan öğrencilerden her bir kategoride dereceye girenlere ayrı ayrı ödüllerinin takdim edildiği yarışmada, katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. 

New York Eğitim Ateşesi Yurdagül Aydoğan’ın yanı sıra sivil toplum temsilcileri, öğrenci velileri ile birlikte civarda yaşayan Türk vatandaşları ve katılımcılar yarışmayı ilgiyle takip etti.


 

Editör: Mehmet Çalışkan