İslam Davetçisi Jose Luis Colombo (Abderrahman) Covid-19 sebebiyle 69 yaşında İspanya’da vefat etti.

Konuya ilişkin Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan Arjantin Din Hizmetleri koordinatörü Şükrü Çetin, covid-19 nedeniyle vefat eden Colombo’nun, ülkede islamın yayılmasında öncü olduğunu ifade etti.

Jose Luis Colombo (Abderrahman)

Abd al-Rahmán Colombo (La Plata, 19 Mart 1951-Granada, 11 Ekim 2020). La Plata Sosyal Bilimler Üniversitesini bitirdi. Avrupa, Asya ve Kuzey Afrika'da bazı ülkelere seyahat ettikten sonra Jose Luis Colombo kırk yıl önce Fas’ta Müslüman olup Abdurrahman ismini altıktan sonra kendini İslam yoluna adadı.

Medine İslam Üniversitesi'nde İslam hukuku okudu. Hayatını İslam davasına adayan Colombo, İslam'ın İspanya' ya yeniden dönüşünün öncülerinden biriydi.

Başlangıçta Granada'da Yeni İspanyol Müslüman topluluğunu kurarak İslam’ın tebliği için gönüllü olarak çok verimli çalışmalar yaptı. 1980'lerin sonlarında Arjantin'e geri döndükten sonra Komsu ülke Şili'ye geçerek Müslümanların rehberi olarak onların eğitimleri ile ilgili çalışmalar yaptı.

Arjantin İslam Kültür ve Yayın Ofisinin kendinse tevdi ettiği Sahih Müslim İspanyolca çevirisi işini tamamlamak için bu dönüşünde Halvetiyyenin Cerrahi kolunun Şeyhi Tosun Bayrak’a intisap etmiş olarak Arjantin'e geri döndü.

Sahih Müslim’ın 2006 yılında tercümesini tamamlayarak basımı gerçekleştirildi.

Jose Luis Colombo (Abderrahman), hayatını İslam'ın öğretimine ve yayılmasına adamaya devam etti.

Arjantin Cumhuriyeti İslam Merkezinin, devletin ulusal kanalındaki TV programları aracılığıyla “El Calamo” (2011 ' den itibaren) ve Al Risala radyo programında (2018) İslam'la ilgili konuları açıklamada alçakgönüllülüğü, bağlılığı, vakarı ve açıklığıyla tanındı ve sevildi.

Abd al-Rahmán Colombo, İspanya-Granada Şehri Müslüman mezarlığına 12.10.2020 Pazartesi günü 11:30 defnedildi.

Editör: Mehmet Çalışkan