Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, işgalcilerden oluşan 80 fanatik Yahudi'nin Mescid-i Aksa'nın güneybatısında bulunan El-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e baskın düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, 47 fanatik Yahudi'nin öğleden önce, 33 fanatik Yahudi'nin de öğleden sonra baskın düzenlediği kaydedildi.

Fanatik işgalci Yahudilerin sabah ve öğleden sonra Harem-i Şerif'e düzenlediği bu tür baskınlar bölgede gerginliğin tırmanmasına neden oluyor.

- Yine Filistinliler gözaltına alındı

Öte yandan Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, işgalcilerin, Harem-i Şerif'in doğu yakasında yer alan Rahmet Kapısı çevresinde 6 Filistinli kadını gözaltına aldığı ifade edildi.

Açıklamada, ayrıca Kudüs İslami Vakıflar İdaresine bağlı Müslüman Mezarlıklar Müdürü Mustafa Ebu Zehra'nın da İsrail polisince gözaltına alındığı aktarıldı.

- Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin egemenliği ihlal ediliyor

Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor, Aksa'da kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.

Daha önce Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin izni dahilinde Mescid-i Aksa'yı ziyaret eden Yahudiler, 2003'ten bu yana Vakıflar İdaresinin egemenliğini ihlal eden işgalcilerin kararı çerçevesinde Müslümanların kutsal mabedine giriyor.

Editör: Mehmet Çalışkan