Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye’de bu Ramazan, tüm dünyada etkisini sürdüren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında teravih namazlarının evlerde kılınacağını açıklamıştı. 

Türkiye’nin ardından Tunus Din İşleri Bakanlığı, 30 Nisan'a kadar yatsı ve teravih namazlarının camilerde cemaatle kılınmayacağına dair açıklama yaptı.

İslam dünyasından teravih namazı kararları

Fas, Tunus ve Katar'da, Ramazan ayında vakit ve cuma namazlarının camilerde, yatsı ve teravih namazlarının ise evlerde kılınacağı açıklanırken, Bahreyn'de sadece aşı yaptıranların cuma ve teravih namazlarını camide eda edebileceği açıklandı.

Fas Hükümeti'nden yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19 önlemleri çerçevesinde akşam saat 9'dan sabah saat 6'ya kadar uygulanan sokağa çıkma yasağının 10 Mayıs'a kadar uzatıldığı ve bu karar gereği yatsı ve teravih namazlarının camilerde kılınamayacağı ifade edildi.

Tunus

Tunus Din İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 9 - 30 Nisan tarihleri arasında cuma namazı da dâhil olmak üzere vakit namazlarının camilerde kılınabileceği belirtildi.

Açıklamada, yatsı ve teravih namazlarının sokağa çıkma yasağının uygulandığı saatlere denk gelmesi dolayısıyla evlerde kılınacağı kaydedildi.

Katar

Katar resmî haber ajansı QNA'nın haberine göre, Katar Bakanlar Kurulu'nun 7 Nisan'da aldığı karar gereği Ramazan ayında cuma namazı da dâhil tüm vakit namazları camilerde kılınabilecek, teravih namazı ise evlerde kılınacak.

Karara göre ayrıca tüm kamu ile özel kurum ve kuruluşlarda çalışan personel sayısı yüzde 50'ye düşürülecek, kapalı alanlarda toplantı ve sosyal ziyaretler yapılamayacak, parklarda ve sahilde oturulamayacak, konferanslar, fuarlar ve etkinlikler ertelenecek, çarşı ve pazarlar cuma ile cumartesi günleri kapalı tutulacak.

Bahreyn

Bahreyn resmi ajansı BNA'nın haberine göre, ülkede Kovid-19 aşısı yaptıran ve aşının üzerinden 2 hafta geçen kişiler, cuma ve teravih namazlarını camide kılabilecek.

Editör: Mehmet Çalışkan