Akın, ilmin insanlık için önemine vurgu yaparak: "Maveraünnehir coğrafiyasındaki âlimleri ve eserlerini bügünkü ilim dünyasından çekersek dünya kütüphaneleri boş kalacaktır. İbn Sina, Maturidi, El-Farabi, Mergınani, Ebu Davut, Tirmizi, Buhari, Uluğ Bey vb. birçok İslam âlimi dünya medeniyetine ve ilmine büyük katkı sağlamıştır. İşte bugün o insanların yetiştiği topraklardayız. Siz gençler onun için ilme sahip çıkmalısınız. İlim üç şeyi okumakla olur. İlk önce insanı tanımak, bugün üniversitelerde insanın kalbi için bir fakülte, cildi için bir fakülte, dişi için bir fakülte kurulmasının bile insanın ne kadar değerli bir varlık olduğunu ispatlamaktadır. Allahü Teala Yüce Kitabında buyuruyor ki: 'Biz insanı ahseni takvimde (yani en güzel biçimde) yarattık.' Bunun için biz önce insanı tanımalıyız, insan kitabını okumalıyız. İşte bu bizi Kur'an kitabına götürür. Kur'an ise kâinat kitabını okutur. Kur’an kitabı, kâinat kitabı ve insan, işte bu üç kitabı iyi okur ve tanırsak gerçek ilmi elde etmiş oluruz. Yine bir ayeti kerimede 'Allah’a (c.c.) karşı en saygılı olanlar, Allah’tan en çok korkanlar âlimlerdir.' buyuruyor ve Peygamberimiz (s.a.s). de: 'İlim öğrenmek kadın ve erkek her Müslümana farzdır.' diyor. Dolayısıyla gençlerimiz okumalı ve gerçek ilim sahibi olmalıdır. Yanlış, sapkın, bozuk dini bilgiler, bugün dünyamızda terörü beslemiş ve çeşitli terör örgütlerine militan kazandırmıştır. Bunun için gençler ancak ilimle korunabilir. Dolayısıyla bugün hem bizim üzerimize hem üniversite üzerine çok büyük bir sorumluluk düşmektedir.” dedi.

T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi işbirliğiyle Türkçe’den Kazakça'ya 30 civarında dini yayın tercüme edilerek yaklaşık 104.000 adet kitap basılıp dağıtıldı.   

Astana Din Hizmetleri Müşavirliği Avrasya Milli Üniversitesi kütüphanesine Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hazırlanan İslam Ansiklopedisi hediye etti. 

Astana Din Hizmetleri Müşavirliği Avrasya Milli Üniversitesine Kazakçaya tercüme edilerek mahallinde bastırılan eserlerden (Kur’an-ı Kerim Kazakça Meali, Temel Dini Bilgileri Kazakça, Temel Dini Bilgileri Rusça, Cezaevlerinde Sıkça Sorulan Sorular, Ailem Serisi (10 kitap), Kur’an-ı Kerim Meali, Kelime Anlamlı Kazakça vb.) kütüphane istifadesi için ve sergi için hediye etti.
 

Editör: Mehmet Çalışkan