Atib Hohenems'te düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Atib Vorarlberg Koordinatörlüğü adına Yalçın Demirtaş selamlama konuşması yaptı.

Bregenz Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Ahmet Çekin, Yeni Zelanda'da yaşanan törör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet dilediği konuşmasında günün anlam ve önemine değindi.

T.C. Bregenz Başkonsolosu Nursel Berberoğlu ise Çanakkale Savaşları'nın kazanılma safhalarına değinerek, “Çanakkale şehitlerimizi, T.C. Dışişleri Bakanlığı şehitlerimizi ve bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.” dedi ve şöyle devam etti:

“Aziz şehitlerimizin aileleri bizim ailelerimizdir, hiçbir terör-terörist bizi yolumuzdan döndüremez. Çanakkale ve İstiklal Marşı ruhunu yeni neslimize, gençlerimize iyi öğretmeliyiz.”

Son olarak konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya Abdülazizoğlu, Çanakkale Zaferi’nin bir milletin omuz omuza verip kazandığı bir zafer olduğunu ifade etti.

Abdülazizoğlu, Çanakkale’nin sadece bir tarihi hadiseden ibaret olmadığını, Çanakkale'nin bir ruh olduğunu, o ruhun da en güzel şekilde İstiklal Marşı'nda yerini bulduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından “Milletin Sesi Merhum Mehmet Akif Ersoy'un Hayatı” başlıklı sinevizyon gösterimi yapıldı.

Cami derneklerinde eğitim gören öğrencilerden Yusuf Koş isimli öğrencinin İstiklal Marşı'nın tamamını ezbere okumasının ardından program çiçek takdimi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan