Başkent Saraybosna'da düzenlenen meclis oturumunda yapılan oylamada Kavazovic oyların 291'ini alarak yeniden İslam Birliği Başkanı oldu.

Bosna Hersek İslâm Birliği Riyaseti Seçim Kurulu bugün Saraybosna’da yapılan oylamada Hüseyin Kavazoviç’e olan güvenini bir kez daha yineleyerek kendisini önümüzdeki yedi yıllık dönemde bir kez daha Reisu’l-Ulemâ seçti.

Kavazoviç, Seçim Kurulu üyelerinin 291 oyunu alırken, eski Sancak Müftüsü ve Sırbistan Cumhuriyeti Milletvekili olan diğer aday ise 82 oyunu aldı.

- Oylama gizli yapıldı

Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi’nde yapılan oturumda toplanan seçim kurulu, İslâm Birliği Yüksek Kurulu üyeleri, Bosna Hersek İslâm Birliği Riyaseti üyeleri, müftüler, İslâm Birliği Meşihatlarının başkanları, dekanlar, dinî kurumların müdürleri, başimamlar ve Bosbna Hersek, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve Boşnak diasporasındaki İslâm Birliği meclislerinin yönetim kurulu başkanlarından oluştu.

- Kavazovic kimdir?

Bosna-Hersek'in 15. Reis-ul Uleması seçilen Husein Kavazovic, 3 Temmuz 1964'te Bosna-Hersek'in Gradacac şehrinde dünyaya geldi.

Birçok hafız, imam ve din alimi yetiştiren bir aileye mensup olan Kavazovic, ilköğrenimini doğduğu şehir Gradacac'da tamamladı, İslami ilimleri ise meşhur din alimi amcası Husein Kavazovic'den tahsil etti.

Din eğitimini başkent Saraybosna'daki Gazi Hüsrev Bey Medresesi'nde sürdüren Kavazovic, buradan din eğiticisi olarak mezun oldu. Kavazovic, 1985-1990'da ise Mısır'ın başkenti Kahire'deki El Ezher Üniversitesinde "Şeriat Hukuku" alanında tahsil gördü.

Kavazovic, 1993'te Bosna-Hersek İslam Birliği Meclisi tarafından Tuzla Müftüsü seçildi.

Bosna Savaşı (1992-1995) boyunca ülke savunmasına da katılan Kavazovic, Tuzla Müftüsü sıfatıyla esir alınıp Konjic şehrindeki toplama kampına götürülmüştü. 

Editör: Mehmet Çalışkan