Atib Lustenau Camii’ni ziyaret eden Lustenau Gymnasium 5. sınıf öğrencileri, burada görev yapan Âdem Coşkun’dan İslam ve camii hakkında bilgiler aldılar.

Öğrenci ve öğretmenlerin soruları üzerine açıklamalarda bulunan Coşkun, şunları söyledi:

“Her dinin kendine özgü ibadet mekânları vardır. Bu mekânlar inançların özgürce yaşandığı mekânlardır. Müslümanların da ibadet mekânları camiler ve mescitlerdir. Müslümanlar da bu mekânlarda özgürce ibadetlerini yapabilmelidirler. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi (1948) ve ondan önce de Magna Carta (1215) ile verilmiş birçok haktan bahsedilir. Ama bunlardan daha önce İslam tarihinde Veda Hutbesi’nde (632), Medine Sözleşmesi’nde (622) ve Kur’an-ı Kerim’in birçok ayetinde insanlara verilen haklardan söz edilir. Günümüze gelince maalesef kimse kimsenin hakkına saygı duymaz hale gelmiş. En son yaşanan menfur terör saldırısı bunun bir örneğidir. Kendi ibadet mekânlarında ibadet eden masum insanlara yapılan terör saldırısı bütün insanlığı derinden üzmüştür.”

Din Görevlisi Âdem Coşkun, “İnsanlık, sizin gibi okuyan ve araştıran gençler sayesinde gelişecek ve yükselecektir.” ifadesini kullanarak öğrencilere çok okumalarını ve araştırmalarını tavsiye etti.

Öğrenciler kendi aralarında camii için topladıkları yardımı din görevlisine teslim ederek sıcak karşılama ve bilgilendirmeden dolayı teşekkür ettiler.

Editör: Mehmet Çalışkan