Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde 81 ilde vatandaşın hizmetinde olan din görevlileri, İçişleri Bakanlığınca valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında, vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

Diyarbakır Müftülüğü ile ilçe müftülükleri personeli ve Türkiye Diyanet Vakfı Diyarbakır şubesi gönüllüleri, ihtiyaç sahibi ailelere umut oluyor.

Diyarbakır/Ergani

Ergani Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında vatandaşa hizmet için seferber olan din görevlileri, hayırseverlerin desteği ile ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzatıyor.

Hayırseverler tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı Ergani Şubesine teslim edilen 900 çuval un, din görevlilerince ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Ramazan boyunca 30 ailenin ekmek ihtiyacını da karşılayan din görevlileri, ihtiyaç sahibi ailelere maddi-manevi destekte bulunuyor.

Diyarbakır/ Kulp

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları sınırlandırılan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarına, Kulp Müftülüğü 105 personel ve Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri ile destek oluyor.

Bir taraftan yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak için çalışan din görevlileri, diğer taraftan yaşlıların evinde boya badana, tamir ve tadilat ve çevre düzenlenmesi işlerini yaparak her alanda vatandaşın yardımına koşuyor.

İlçede sürdürülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Yenişehir İlçe Müftü Vekili İlyas Baştuğ; "Din görevlilerimiz ile birlikte 'halka hizmet Hakk'a hizmettir' anlayışıyla hareket ediyoruz. Büyüklerimize ve halkımıza hizmeti ibadet olarak görüyor ve bu inançla büyüklerimizin ve halkımızın her türlü ihtiyacını karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Diyarbakır/Yenişehir

Virüsle mücadelede vatandaşa rehberlik eden din görevlileri, kendi imkânları doğrultusunda gönüllü olarak vatandaşın kapısını çalarak ihtiyaçlarını karşılıyor.

Yenişehir İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Yenişehir Şubesi bünyesinde açılan "Hayır Marketi" ile ihtiyaç sahibi ailelere destek olan din görevlileri, kirasını ödeyemediği için ev sahibi tarafından evden çıkarılan bir aileye de sahip çıktı.

İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç; "Ev sahibi tarafından sokağa atılan ve zor günler geçiren bir ailemiz için Yenişehir İlçe Müftülüğü, TDV Yenişehir Şubesi ve hayır sahiplerinin destekleri ile ev ve erzak temin edildi. Yenişehir İlçe Müftülüğü din görevlileri ve TDV Yenişehir Şubesi gönüllü kardeşlerimiz, yollarını gözleyenlere umut olmaya, ihtiyaç sahiplerinin hizmetinde olmaya devam ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Kur’an kurslarında dersler uzaktan eğitimle yapılıyor

Öte yandan Yenişehir Müftülüğüne bağlı hafızlık Kur'an kurslarında eğitim gören öğrenciler, koronavirüs nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmesi nedeniyle derslerine uzaktan eğitim metoduyla devam ediyorlar.

Bu kapsamda hafızlık eğitimini uzaktan eğitim metoduyla sürdüren Zehra Gündoğdu isimli öğrenci, hıfzını tamamlayarak mezun oldu.

Editör: Mehmet Çalışkan