Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) rehberliğinde ayrım yapmaksızın toplumun tüm kesimlerine ulaşarak insani yardım ulaştıran il ve ilçe müftülükleri, görev mahallinde bulunan yetimlere de kucak açıyor.

Faaliyetlerini bu doğrultuda sürdüren Eskişehir İl Müftülüğü; mağdur, mazlum, kimsesiz, yoksul ve yetime umut olmaya devam ediyor.

İl Müftülüğü ile TDV Eskişehir Şubesi, Eskişehir’de yaşayan yetimlere sahip çıkıyor.

İl Müftülüğü rehberliğinde yetimlere ulaşan İl Gençlik Koorinatörlüğü ve TDV Eskişehir Şubesi Kadın Kolları görevlileri, hayırsverlerin emanetlerini yetimlere ulaştırıyor.

Düzenli olarak yetimleri ziyaret eden din görevlileri ve TDV gönüllüleri, yetimlere aylık ayni ve maddi yardımda bulunarak manevi destek ve rehberlik hizmeti sunuyor.

Bu doğrultuda Eskişehir'de yaşayan yüzlerce yetime kol kanat geren İl Müftülüğü, Ramazan ayında da yetimlerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

TDV Kadın Kolları ile birlikte yetimlerin Ramazan sevincine ortak olan İl Müftüsü ve TDV Eskişehir Şubesi Başkanı Bekir Gerek, Ramazan ayı münasebetiyle TDV Genel Merkezince her bir yetim çocuğun ismine özel gönderilen ve içerisinde Kur'an-ı Kerim, kitap, kıyafet, alışveriş hediye kartları ve çeşitli hediyelerin bulunduğu paketleri takdim etti.

"Yetimin sahibi Allah'tır"

Eskişehir İl Müftülüğünün yetimlerin gülen yüzü ve umudu olmaya devam edeceğini belirten İl Müftüsü Gerek, “Yüce dinimiz İslam yetime sahip çıkmayı, onları koruyup gözetmeyi, onlara adaletle davranmayı emreder. Yetimle ilgilenmek, merhamet göstermek ve ihtiyaçlarını karşılamak, iyiliği dünyaya yeniden egemen kılmak için atılan en büyük adımlardan biridir. Yetimin sahibi Allah’tır. Allah bu sahip çıkmayı, imtihan gereği kulları aracılığıyla gerçekleştirmeyi murat etmiş ve bu doğrultuda tüm inananları yönlendirmektedir. Bugün dünyanın dört bir yanında savaşlar, doğal afetler, hastalıklar ve çeşitli nedenlerden dolayı annelerini ve babalarını kaybetmiş milyonlarca yetim çocuk bulunuyor. Ailesini kaybetmesinden dolayı maddi ve manevi eksikliğinin yanında, bir de çeşitli suç örgütleri ve şebekeler karşısında her türlü tehlikeye açık hale gelen, karanlık odaklar karşısında savunmasız kalan bu çocuklar, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Yetim bir Peygamberin ümmeti olarak bizler de Türkiye Diyanet Vakfımızla yetimlere sahip çıkmak, onların ihtiyaçlarını giderebilmek ve geleceklerine umut olabilmek gayesiyle yetim çocuklara kendi yaşamını idame ettirecek yaşa gelene kadar maddi ve manevi olarak destek sunuyoruz.” dedi.

"Yetimlerin Allah’ın emaneti" olduğunu vurgulayan Müftü Gerek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Anne şefkatinden yoksun, baba merhametinden mahzun yetimlerimize belki anne şefkati ve baba sevgisi veremiyoruz ama maddi ve manevi yardımlarla hayata tutunmalarına, iyi bir birey olarak yetişmelerine katkıda bulunmaya devem edeceğiz. Müftülük ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak yetimlerimize şefkat eli uzatacak ve onlara sahip çıkarak yüzlerini güldürmeye devam edeceğiz. Eskişehir’de ulaşılmadık hiçbir yetim bırakmayarak, onların umudu ve gülen yüzü olacağız. Bizler inanıyoruz ki yetim gülerse dünya güler. Bu vesileyle daima şefkat ve merhametle yetimlerimize rehberlik eden, onlara maddi ve manevi destek olan din görevlilerimiz, Vakıf gönüllülerimiz ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.”

Editör: Mehmet Çalışkan