Bağlar İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Bağlar Şubesi iş birliğinde, yetim çocukların eğitimine katkı sağlamak amacıyla "Yetimler Emanetimizdir" sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanya kapsamında yetim çocuklara kıyafet ve kırtasiye yardımı ulaştırıldı.

Kampanya kapsamında Bağlar İlçe Müftülüğü koordinesinde Türkiye Diyanet Vakfı Bağlar İlçe Kadın Kolları, din görevlileri ve hayırseverlerin desteğiyle onlarca çocuğa çanta, kıyafet ve kırtasiye yardımı ulaştırıldı.

Kurban bayramı öncesinde "Bir Yetimin Elinden de Sen Tut" sloganıyla düzenledikleri yardım kampanyası kapsamında 459 yetim çocuğu sevindirdiklerini belirten Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri, okulların açılmasıyla birlikte "Yetimler Emanetimizdir" diyerek yola çıktıklarını ve yetim çocukları sevindirmeyi amaçladıklarını söylediler.

"Yetim olarak doğan bir Peygamberin ümmetiyiz" ifadesini kullanan Bağlar İlçe Müftüsü ve TDV Bağlar Şube Başkanı Hasan Yardak ise "Peygamberimize vefa gereği onun yadigarı olan yetimlere her daim sahip çıkmalı, onlara yardımda bulunmalı ve onları sevindirmeliyiz. Nitekim cennet nimetlerine gark olan iyilerin sıfatını Yüce Allah zikrederek; 'Onlar, seve seve yiyeceği yoksula, yetime ve esire yedirirler.’ diyerek yetime yardım edenleri cennetle müjdelemiştir. Hangimiz bu müjdeye nail olmak istemeyiz ki?" dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan