Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde il ve ilçe müftülükleri koordinesinde ülke genelinde açılan kurslarda eğitim seferberliği sürüyor.

Kur'an-ı Kerim ile İslam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hayatı (siyer) gibi derslerin işlendiği ve her sene on binlerce öğrencinin Kur'an öğrendiği Yaz Kur'an Kursları'na rağbet her geçen gün artıyor.

Ülke genelinde olduğu gibi Kayapınar İlçe Müftülüğüne bağlı Cebeli Nur Kız Kur’an Kursu’nda açılan Yaz Dönemi Kur'an Kursu'na da çocukların ilgisi yoğun oldu.

Cebeli Nur Kız Kur’an Kursu’nda çocukların Kur’an öğrenme sevincine ortak olan İl Müftü Yardımcısı Fatime Kartı, öğrencilerin yoğun ilgisinden duyduğu memnuniyetini ifade ederek şöyle devam etti:

"Cebeli Nur Kur’an Kursumuz yıllardır öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bir kursumuzdur. Öğrencilerin bu denli fazla olması, geleceğe dair umutlarımızı yeşertiyor. Yaz Kur’an Kursu'na her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimiz yoğun başvuru yaptılar. Kursumuzda görev yapan Kur’an kursu öğreticilerimize özverili çalışmalarından ötürü çok teşekkür ediyorum."

Editör: Mehmet Çalışkan