Kayapınar İlçe Müftülüğüne bağlı cami ve Kur’an kurslarında açılan Yaz Dönemi Kur’an Kursu'na devam eden öğrencilere yönelik program düzenlendi.

- Tüm emeğimiz, gayemiz çocuklarımızdır

Yaz Kur'an Kursu öğrencileriyle bir araya gelen Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, "Tüm emeğimiz gayemiz çocuklarımızdır. Onların Hz. Hasan (r.a.), Hz. Hüseyin (r.a.) ve Hz. İsmail (a.s.) gibi olmaları için çalışıyoruz. Çocuklarımızın her biri Peygamberimize komşu olsun inşallah." dedi.

- Çocuklarımıza aktivite olanakları sunacağız

Kayapınar Kaymakamı Ünal Koç ise "Camilerimizin ve Kur'an kurslarımızın yapımına devam ediyoruz. Hayırseverlerimiz katkılarını sağlıyor, onlara da teşekkür ediyorum. Özellikle Kur'an kurslarımıza ağırlık veriyoruz. Kayapınar'ımıza ve Diyarbakır'ımıza yakışır kurslar inşa ediyoruz. İnşaatları yakinen takip eden İlçe Müftümüz İhsan Mesut Akbaş'a teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın ilk görevi okumak, daha sonra öğretmek. Ve Kur'an-ı Kerim'i yaşam felsefesi haline getirmek. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Biz öğrenim döneminde çocuklarımıza birçok faaliyet yaparak hizmet edeceğiz. Planlamamızı yaptık. Geziler, kamplar ve daha bir alanda onlara aktivite olanakları sunacağız." diye konuştu.

- "Oku" emire uymak, insanın ilk vazifesi olmalıdır

Kur'an-ı Kerim'in ilk emrinin "Oku!" olduğunu hatırlatan Önder Diyarbakır İmam Hatipliler Derneği Başkanı Siraceddin Öztoprak da "Cenab-ı Allah'ın ilk emri "Oku"dur. Bu emre uymak insanın ilk vazifesi olmalıdır. Çocuklarımız şu an bulunduğu yaşlarda öğrendiklerini benim yaşıma gelince belki de öğrenemeyecekler. Sizler benden daha başarılı olacaksınız. İki cihanda size yarayacak olan Kelam'ı yani Kur'an-ı Kerim'i öğrenecekseniz. Allah sizleri muvaffak eylesin." ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Yaz Kur'an Kursu'na devam eden çocuklara çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan