Çüngüş İlçe Müftülüğü tarafından kadınlara yönelik "İslam'da Aile Fertleri Arasında Hak ve Sorumluluklar" konulu konferans düzenlendi.

İlçe Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Ergani İlçe Vaizi Ayşe Geleri konuşmacı olarak katıldı.

Ailenin toplumun özü ve çekirdeği olduğunu belirten Vaiz Geleri, "Ailenin temel görevleri, insan neslinin devamını sağlamak, toplumun kültür ve değerlerini koruyup yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Ailenin bu görevini yapabilmesi için de, sağlam temeller üzerine kurulması gerekir. Günümüzde aile kurumu yoğun bir biçimde çeşitli tehdit ve tehlikelerle karşı karşıya kalmıştır. Bu tehlikelere karşı aileyi koruyabilmek için ailenin sağlam bir kale gibi olması gerekir. Bu da ailede yaşayan fertlerin karşılıklı hak ve sorumluluklarını dengeli bir biçimde yerine getirmesi ile mümkündür.” dedi.

"Erkeklerin kadınlar üzerindeki hakları gibi kadınların da erkekler üzerinde belli hakları vardır."  ayetini hatırlatan Geleri, "Peygamberimiz (s.a.s.) de veda haccında karı koca hakları ile ilgili olarak, ‘Ey erkekler! Sizin kadınlarınız üzerinde hakkınız olduğu gibi kadınlarınız da sizin üzerinizde hakları vardır.’ buyurmuştur. Bu hakların bir kısmı ortak ve karşılıklı riayet edilmesi gereken haklardır. Bir kısmı erkeğin bir kısmı da kadınların haklarıdır. Yine evde yaşayan diğer fertlerin de hak ve sorumlulukları vardır." diye konuştu.

Konferansın ardından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Editör: Mehmet Çalışkan