Diyarbakır İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Diyarbakır Şubesi, kadınlara yönelik çevre etkinliği düzenledi.

TDV Kadın Kolları koordinesinde çevre farkındalığı oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında bir araya gelen TDV gönüllüleri, Sur ilçesi Seyfü-l Mülük bölgesinde doğa yürüyüşü yaparak çevreyi temizledi.

Sokak hayvanlarını da unutmayan gönüllüler, elleriyle hayvanları besleyerek belirli noktalara su ve mama bıraktı.

Çevre etkinliğinde TDV  gönüllüleri ile bir araya gelen İl Müftü Yardımcısı Fatime Kartı, "Geziye katılan arkadaşlarımız büyük bir farkındalık oluşturdular. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) yavrularını emziren köpeği görünce onları ürkütmemek için ordusunun yolunu değiştirmiştir. Bu bizim için çok güzel bir örnektir. Hayvanları korumak ve ihtiyaçlarını karşılamak da çok güzel bir davranıştır. Gönüllülerimiz çevreyi temizleyip güzel bir dünya bırakmak için çok güzel bir faaliyete imza attılar. Allah razı olsun. Biz de onlarla beraber bu programa iştirak ettik." dedi.

Etkinliğe dair bilgilendirmede bulunan TDV Diyarbakır Şubesi Kadın Kolları Koordinatörü Mevlüde Karadaş ise "Programa katılan TDV gönüllüsü arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizi hiçbir faaliyette yalnız bırakmıyorlar. Yapmış olduğumuz bu etkinlikteki amacımız, çevreyi temiz tutmak ve doğada yaşayan hayvanları besleyerek onların su ihtiyaçlarını karşılamak suretiyle bizden başka yaşayan canlıların olduğunu ve onların da yaşamak için temel gereksinimlerinin olduğunu hatırlamak ve hatırlatmaktır." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan