Diyarbakır Yenişehir İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç başkanlığında ve daire personeli Ali Arpat'ın koordinesinde oluşturulan TDV Yenişehir Şubesi Gönüllü İnsani Yardım Ekibi, İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır'ı makamında ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Yaklaşık bir yıldır çalışmalarını sürdüren ve Diyarbakır genelinde binlerce aileye gıda, giyim, eşya ve nakdi yardım ulaştıran gönüllü ekibi, ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz faydalanacağı "Hayır Marketi"nin açılışını da çok yakında yapacakları bilgisini paylaştılar.

Müftü Karabayır “kurulduğu günden beri gönüllüler ekibinin çalışmalarını takip ettiğini, iftar programına bizzat katıldığını ve faaliyetlerini takdir ettiğini” söyledi.

Gönüllülerin çalışmalarında kendilerine düşen görevleri yerine getireceklerini ifade eden Karabayır, TDV Yenişehir Şubesi İnsani Yardım Ekibi'ne kendisinin de gönüllü üye olduğunu kaydetti.

Yenişehir İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç ise Gönüllü Yardım Ekibi'nin yaklaşık bir yıldır çalışmalar yaptığını, gönüllü ekibinin Kur’an kursu öğreticisi, müezzin kayyım, imam hatip, daire personeli, esnaf ve iş insanlarından kurulduğunu, kuruluş amacının yetim, mağdur ve ihtiyaç sahiplerine maddi ve manevi yönden yardım etmek olduğunu” ifade etti.

Editör: Mehmet Çalışkan