Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen “Yolun İyilik Olsun” yardım kampanyasına, Silvan hazırladığı iyilik yüklü tırlarla destek oldu.

Silvan İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Silvan Şubesince, Suriye'nin İdlib kentindeki savaş mağduru aileler için 2 tır dolusu yardım malzemesi toplandı.

İlçede büyük destek gören yardım kampanyasına, Çardak Mahallesi Kur'an Kursu öğrencileri de harçlıklarını bağışlayarak katkı sağladı.

İlçe Müftülüğü koordinesinde hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan insani yardım malzemelerini taşıyan tırlar, Suriye’nin İdlib kentine dualarla uğurlandı.


İl Müftü Yardımcısı Nihat Koç, uğurlama törenindeki duasında şu ifadelere yer verdi:

"Ya Rabbi; mazlumlara ve mağdurlara bizler iyilik yapmak üzere 'Yolun İyilik Olsun' kampanyası adı altında ve senin emrin doğrultusunda iyilik ve takvada buluşmak üzere burada toplandık. İyiliklerimizi, hayır ve hasenatımızı en güzel şekilde kabul eyleyip iki cihanda mükâfatına bizleri nail eyle Ya Rabbi.

İlahi Ya Rabbi! Bu savaşın devam ettiği coğrafyada ve mazlumların olduğu bütün coğrafyalarda savaşların, adaletsizliklerin ve haksızlıkların bitmesi için sen bizlere yardım eyle! 
İslam ümmeti olarak özellikle İslam coğrafyası üzerinde kurulmuş olan ittifakları bizler sana havale ediyoruz. Sen bu ittifakı paramparça eyle Ya Rabbi! 

İyilik ve takva üzerinde her daim yarışan, her anını iyilik ve takvaya ayıran kullarından eyle, Ya Rabbi, hain bir saldırı sonucu kaybettiğimiz İdlib şehitlerimize rahmet ve minnet borçluyuz, sen onlara Rahmetinle muamele eyle! Şehadetlerini mübarek eyle Ya Rabbi! Geride kalan gazilerimiz var, onlara da sağlık ve afiyetler ihsan eyle Ya Rabbi! Hayır ve iyilik üzerinde bizleri daim eyle Ya rabbi!"

Yapılan duanın ardından yardım tırları, toplanan yardım malzemelerini İdlib’teki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere yola çıktı.

İstanbul / Sancaktepe

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen “Yolun İyilik Olsun” yardım kampanyasına bir destek de İstanbul Sancaktepe’den geldi.

Sancaktepe İlçe Müftülüğü koordinesinde hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan 3 tır insani yardım malzemesi, düzenlenen törenin ardından dualarla İdlib’e uğurlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan