Şair, yazar ve mütefekkir Sezai Karakoç için tarihi Diyarbakır Ulu Camii'nde ve 17 ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Adı "diriliş" düşüncesi ve dergisi ile özdeşleşen Karakoç için tarihi Ulu Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan gıyabi cenaze namazını İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır kıldırdı.

Vali Münir Karaloğlu, namaz sonrası yaptığı açıklamada, bu toprakların tarih boyunca İslam medeniyetine büyük insanlar, şairler, mütefekkirler yetiştirdiğini söyledi.

"Medeniyetin, dirilişin şairi" Sezai Karakoç'un dün Hakk'a uğurlandığını ifade eden Karaloğlu, şöyle devam etti:

"Ergani doğumlu hemşehrimiz İstanbul'da defnedildi. Biz de hemşehrileri olarak Ulu Camii ve 17 merkez camide gıyabi cenaze namazı kılarak dualarımızı ettik. Rabbim onu cennete koysun. Rabbim Diyarbakır'da Sezai Karakoç ve o neslin devamını da sağlamayı nasip etsin. İnşallah Sezai Karakoç üstattan sonra da bu topraklardan yine medeniyetimize, kültürümüze, inancımıza hizmet edecek fikir insanları, şairler yetişsin. Diyarbakırlı hemşehrilerimizin, ümmetin başı sağ olsun."  

Namaz öncesi merhum Karakoç için Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulunan İl Müftüsü Karabayır ise Sezai Karakoç'un edebiyat ve İslam dünyası için önemine işaret ederek Karakoç'un "Ey Sevgili" adlı şiirini okudu. 

Cenaze namazı sonrası Karakoç için dua eden Karabayır, "Büyük üstat, büyük mütefekkir ve diriliş şairi merhum Sezai Karakoç'a Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. İslam dünyasına kaleminden dökülen şiirleri ile hizmet etti. Diyarbakırlı olması hasebiyle ayrıca muhabbet besliyorduk. Bugün son görevimizi yerine getireceğiz." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan