Bismil İlçe Müftülüğüne bağlı Bilal-i Habeşî Camii 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için rulo şeklinde karton kâğıtlara yapıştırdıkları yemleri, caminin bahçesindeki ağaçlara astılar.

4-6 yaş kurslarında çocuklara din eğitimi yanında değerler eğitimi verdiklerini de ifade eden Kur’an kursu öğreticileri, Bilal-i Habeşî Camii Kur’an Kursu öğrencileriyle birlikte; ‘Sevgi, bütün güzelliklerin, bütün iyiliklerin kaynağıdır. Sevgiden dostluk, şefkat, yardımlaşma, paylaşma meydana gelir.’ diyerek kış aylarının girmesiyle birlikte kuşların aç kalabileceğini düşünüp çocuklarda sevgi duygularını artırmak için kuş yemlerini hazırladıklarını ve rulolara yapıştırarak ağaçlara asıp kuşların yemelerini amaçladıklarını belirttiler.

İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş ise şöyle konuştu:

“Öğrencilerimiz örnek bir davranış sergilediler. Doğada yaşayan hayvanların ve kuşların içinde olduğumuz mevsimde yiyecek bulmakta ne kadar zorlandığının farkındayız. Öğrencilerimiz kuşların kötü hava şartlarında aç kalmaması için duyarlı bir davranış sergileyerek farkındalık oluşturdular. Ben bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu ve bunun gibi birçok etkinlikte öğrencilerimiz daha çok hoşgörü ve sorumluluk bilinci kazanarak, gelecek nesiller için güzel çalışmalara imza atacaklar.”

Editör: Mehmet Çalışkan