Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 81 ilde hizmet yürüten din görevlileri, İçişleri Bakanlığınca oluşturulan "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında, vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

Diyarbakır Müftülüğü ile ilçe müftülükleri personeli ve Türkiye Diyanet Vakfı Diyarbakır şubesi gönüllüleri, bir yandan ihtiyaç sahibi ailelere umut olurken diğer taraftan Milli Dayanışma Kampanyası'na maaşlarıya destek oluyor.

"Koronavirüsle mücadelede imamlarımız, müezzinlerimiz, Kur'an kursu hocalarımız ve müftülük çalışanlarımız olmak üzere tüm personelimizle sahadayız." ifadesini kullanan İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır; "Bu sosyal hizmette en ön safta bulunmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımız gönüllü olarak alanda bulunuyor, hep beraber buruk gönüllerin ihya olmasını istiyoruz. En kısa zamanda ülkemizi bu felaketten kurtarması için Yüce Mevla'ya niyazda bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın, yaşlılarımızın ve çocuklarımızın evde kalmasını istiyoruz. Tedbir almadan takdire güvenirsek, tedbirdeki kusurumuzu kadere yükleyerek kendi canımızı ve başkalarının canını tehlikeye atmış oluruz. Bu hastalıktan kurtuluncaya kadar sahada ve ön safta olacağız." şeklinde konuştu.

Din görevlileri maaşlarını Milli Dayanışma Kampanyası'na bağışladı

Koronavirüs salgınından etkilenen ailelere destek olmak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla başlattığı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın ise "Maaşını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" çağrısıyla destek verdiği yardım kampanyasına, din görevlilerinden destek gelmeye devam ediyor.

Çınar İlçe Müftülüğünde görevli 90 personel, maaşların bir kısmını “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasına bağışlayarak Milli Dayanışma Kampanyası'na destek oldu.

Çınar İlçe Müftüsü Abdülhamit Turgut; "Milli Dayanışma Kampanyası'na 90 görevlimizle destek verdik. Toplanan 18 bin 445 TL’yi ilgili kampanya hesabına gönderdik. Bu kampanyada büyük özveri gösteren ve her konuda olduğu gibi vefa konusunda da halkımıza rehber olan din görevlisi ve gönüllüsü meslektaşlarımızın her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

Milli Dayanışma Kampanyası'na bir destek de Silvan ilçesinden geldi

Diyarbakır Silvan İlçe Müftüsü İlhan Günay ve din görevlileri, "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyasına destek oldu.

Kampanyaya Nisan ayı maaşını bağışlayan Müftü Günay; "Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasına 130 görevlimiz toplamda 31 bin 145 TL, ben de Nisan ayı maaşımın tamamını bağışlayarak bir nebze de olsa katkı sağlamayı düşündük." ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Milli Dayanışma Kampanyası'na destek amacıyla Diyanet personeline yaptığı; "Maaşını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş"  çağrısının karşılık bulduğu bir diğer adres Diyarbakır'ın Sur ilçesi oldu.

Sur İlçe Müftülüğüne bağlı Karpuzlu Mahallesi Camii İmam Hatibi Ümit Özdemir, Nisan ayı maaşının tamamını Milli Dayanışma Kampanyası'na bağışladı.

Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında vatandaşlara yardımcı olan Özdemir, ihtiyaç sahibi vatandaşların birçok ihtiyacını kendi imkânları ile karşıladı.

Yenişehir Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu Çağrı Merkezi'nde gönüllü olarak yer alan din görevlileri de vatandaşlardan gelen talepleri yerine getirmek için çalışıyor.

İlçede sürdürülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Yenişehir İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç, şunları kaydetti:

"Yenişehir Müftülüğü personelimiz, bir yandan koronavirüs sürecinde Yenişehir Kaymakamlığı Vefa Grubu bünyesinde evinden çıkamayan 65 yaş üstü yaşlı vatandaşlarımızın yardımına koşarken diğer yandan bu süreçte çalışamadığı için geçim sıkıntısı yaşayan bin aileyi hedefleyerek bugüne kadar 460 aileye gıda paketi ulaştırdı. Kalan diğer aileler için dağıtımlarımız devam ediyor."

Editör: Mehmet Çalışkan