Diyarbakır İl Müftülüğü ve Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Kur’an kursu öğreticilerine yönelik ‘380 saatlik Okul Öncesi Çocuk Gelişimi Kursu’ düzenlendi.

Diyarbakır Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleşen kursa İl Müftülüğü bünyesinde hizmet veren Kur’an kursu öğreticileri katıldı. 

Diyarbakır Halk Eğitim Müdürlüğü Çocuk Gelişim Uzmanı Taha Kasım Önal tarafından verilen kurs ile 4-6 yaş Kur’an kurslarında görev yapan öğreticilerin, çocuklarla daha iyi ve daha yakından iletişim kurmaları amaçlandı.

Kursa dair bilgilendirmede bulunan Önal, "Müftülük ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ortak protokolü gereği başlatmış olduğumuz kursumuzu bugün itibariyle tamamlamış bulunuyoruz. Yapılan kurs ile Kur’an Kursu Öğreticisi olan hocalarımızın çocuklarla daha yakından iletişim kurmalarını ve çocuklar ile daha etkin ve verimli bir eğitim-öğretim dönemi geçirmelerini amaçlıyoruz. İnşallah bundan sonraki dönemde başka bir grup Kur’an Kursu Öğreticisi hocalarımızla yeni bir kursa başlayacağız. Emek vererek buraya gelip derslere iştirak eden hocalarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi. 

Kurs Koordinatörü ve Diyarbakır İl Müftülüğü Eğitim Uzmanı İsmet Şahin ise "Kursu açmamızdaki sebep 4-6 yaş Kur’an Kurslarında görev yapan Kur’an Kursu Öğreticilerimizin daha etkin ve verimli hizmetler gerçekleştirebilmelerini sağlamaktır. İnşallah önümüzdeki dönemde kurslarımızı daha sık bir şekilde gerçekleştirerek bütün hocalarımızın sertifika almalarını sağlayacağız. Kursumuza katılan tüm hocalarımızdan Allah cc razı olsun." dedi.

Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olanlara "Okul Öncesi Çocuk Gelişimi Sertifikası" verildi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan