Diyarbakır İl Müftülüğü ile Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi arasında "İlmi ve Akademik İş Birliği Protokolü" imzalandı.

Adı geçen protokol ile iki kurum arasında örgün ve yaygın eğitim kapsamındaki din hizmetlerinin etkin ve verimli şekilde sürdürülmesi amaçlanıyor.

Protokol kapsamında Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri, camilerde vaaz ve irşat programlarına katılacak.

Aynı zamanda İl Müftüsü ve vaizler, Üniversite tarafından düzenlenecek konferans, panel ve seminerlerde konuşmacı olarak yer alacak.

İş birliği protokolünün imza töreninde konuşan İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, "Protokol çerçevesinde üç ayların ikliminde etkin ve verimli bir din hizmeti öngörüyoruz. Amacımız İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapan hocalarımızın engin bilgisinden istifade etmek, Müftülük bünyesinde görevli hocalarımızın da yapacakları etkin din hizmeti ile vatandaşlarımıza hizmet etmek ve en önemlisi sahih ve doğru bilgiye ulaşmada vatandaşlarımızı bilgilendirmektir. Camilerimiz ve kürsülerimiz her daim vatandaşlarımıza sahih bir kaynak ve gerçek bilgiye ulaşmada rehber olacaktır. Bize desteklerinden ötürü Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Musa Bağcı hocamıza ve öğretim üyesi hocalarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Musa Bağcı ise "İl Müftülüğümüzün her projesine destek vermek için elimizden gelen bütün gayreti göstermeye hazırız. Tabi ki sahih ve doğru bilgiye ulaşmada en önemli unsur, ilahiyat fakültelerinin kıymetli hocalarının engin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmakla olacaktır. Fakültemizde görevli olan tüm hocalarımız kendi alanında uzman ve yetkin kişilerdir. Bu şekilde biz de mübarek üç ayların ikliminden en güzel şekilde hem faydalanmak hem de bu yönde hizmet vermeyi amaçlıyoruz. İnşallah 'İlmi ve Akademik İş Birliği Protokolü' hayırlara vesile olacaktır. Yapmış oldukları hizmetlerden ötürü Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan