Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde ülke genelinde sürdürülen; "Vakit Türkiye İçin İyilik Vakti; Beklenen Sensin" yardım kampanyası kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere destek olan İl ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri, Ramazan Bayramı öncesinde çocukları sevindirmek için seferber oldu.

Eskişehir İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü iş birliğinde, Ramazan Bayramı öncesinde kimsesiz, yetim, öksüz, mülteci ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayram hediyesi dağıtıldı.

Hayırsever vatandaşların desteği ile Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesince hazırlanan ve içerisinde kıyafet, ayakkabı, oyuncak, şeker, çikolata bulunan bayramlık hediye paketleri, din görevlileri ve TDV gönüllüleri tarafından çocuklara ulaştırıldı.

İl Müftüsü Bekir Gerek; "Her daim iyiliğin öncüsü olan Eskişehir Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubemiz, koronavirüsle mücadelenin ilk gününden bu yana iyiliğe köprü olmuştur. TDV Eskişehir Şubemiz bünyesinde oluşturduğumuz hayır marketi ile din gönüllüsü, iş adamı ve hayırseverlerden oluşan iyilik grubumuzla, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olduk. İhtiyaç sahibi kimse kalmasın diye çalmadık kapı bırakmayarak toplumun her kesimine Vakfımızın yardım elini uzattık. Yetim bir Peygamberin ümmeti olarak bugün de yetim, öksüz, kimsesiz ve mülteci çocuklara bayram sevinci yaşatmak üzere yolla çıktık. Hayırseverlerimizin desteği ile hazırladığımız bayram hediyelerini çocuklarımıza ulaştırarak bayram sevincimizi ve neşemizi çoğalttık. Bizler inanıyoruz ki Rabbimizin lütfu, Peygamberimizin emaneti olan yetimlerimiz gülerse dünya güler. Biz onları sevindirir, gönüllerini hoşnut edersek, Rabbimiz de bizi hoşnut kılacak ve sevindirecektir." ifadelerine yer verdi.

"Yetimlerin insanlığa birer emanet olduğunu" vurgulayan Müftü Gerek; "Unutmayalım ki yetimler bize, biz de birbirimize emanetiz ve biz bize yeteriz. Zor günlerden geçtiğimiz şu günler, bizim birbirimize olan ihtiyacımızı bir kez daha göstermiş ve necip milletimiz büyük bir dayanışma içerisinde olmuştur. Bu vesile ile bu zorlu günlerde sorumluluk bilinci içerisinde elindekini kardeşiyle paylaşarak iyilik hareketimize destek veren ve bugün yetim çocuklarımıza bayram sevinci yaşatan hayırsever vatandaşlarımıza ve din görevlilerimize şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan