Bağlar İlçe Müftülüğü Hz. Ebubekir 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu’nda eğitim gören minikler, Kur’an-ı Kerim’e geçmenin sevincini yaşadı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İlçe Müftüsü Hasan Selam, "Bütün yıl boyunca çeşitli etkinliklerle Kur’an-ı Kerim’i öğrendiniz. Hepinizi tebrik ediyorum. Kursta görev yapan öğreticilerimize çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizle çok ilgilendiler. Kendi evlatları gibi davrandılar. Bundan sonra artık velilerimize çok iş düşüyor. Zira en önemlisi öğrenmiş oldukları Kur’an’ı hayatlarında uygulayabilmeleri için ebeveynleri iyi bir rehber olmaları gerekiyor. Kur’an-ı Kerim’i öğrendiler ama anlamını rehber olacak ebeveynlerimiz onlara güzel bir şekilde anlatacaklar." dedi.

Kur’an Kursu Yöneticisi Kübra Yakut ise, "Bugün çocuklarımız gibi bizde çok heyecanlıyız. Çocuklarımız diyorum, çünkü kendi çocuklarımız gibi görüyoruz. Ve onlara bir anne şefkati ile davranmaya çalışıyoruz. Eğitim ve öğretim dönemi boyunca gerek Kur’an-ı Kerim öğretimi gerekse çeşitli etkinlikler ile öğrencilerimize dolu bir yıl geçirmeleri için çalıştık. Bu konu da kursumuzda özverili bir şekilde görev yapan Sacide Aydoğdu ve Fatime Öner hocama çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Minik öğrencilerin Kur'an-ı Kerim tilavet edip dualar okuduğu, ilahiler seslendirdiği program, öğrencilere belge ve hediye takdimi ile sona erdi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan