Ailelerinin de desteğiyle yaşları 4 ile 6 arasında değişen minik öğrenciler, bir ay boyunca harçlıklarını “İyilik Kumbarası” adını verdikleri kumbaralarında biriktirdiler.

Bismil İlçe Müftülüğüne bağlı Fatih Camii 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencileri, “İyilik Kumbarası”nda biriktirdikleri harçlıklarını, Afrika ülkelerinde yaşayan ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılmak üzere Bismil İlçe Müftüsü ve TDV Bismil Şube Başkanı Ahmet Durmuş’a teslim ettiler.

Konu ile ilgili Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan Bismil İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş; “4-6 yaş Kur’an kurslarında okuyan öğrencilerimize, Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgilerin yanında ‘Değerler Eğitimi’ adı altında sevgi, saygı, merhamet, paylaşma, yardımseverlik ve hoşgörü gibi güzel alışkanlıklar kazandırmaya çalışıyoruz. Bu nedenle, öğrencilerimiz 'İyilik Kumbarası' adı altında topladıkları harçlıklarını, Afrika ülkelerinde yaşayan ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırma isteği ile bir yardımlaşma ve dayanışma örneği sergilemekteler. Hocalarımızın vermiş olduğu eğitimin meyvesini görmek bizi sevindiriyor. Bu örnek davranışlarından dolayı çocuklarımıza ve onları yetiştiren öğretmenleri ile ailelerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Kur’an kursu öğreticileri ise bu kampanyaya öğrencilerin katılımını sağlayarak onlara hayatları boyunca yardıma muhtaç kimselerin yanında olmaları gerektiği bilincini kazandırmak istediklerini belirttiler.

Editör: Mehmet Çalışkan