Kayapınar’da İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde ihtiyaç sahiplerinin gıda, giyim, çocuk bezi gibi ihtiyaçlarının karşılanacağı ‘‘Hayır Çarşısı’’ açıldı.

Diclekent Mahallesi, Mehmet Ümit Balcı Camii bahçesinde kurulan Hayır Çarşısı'nın açılışına Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ünal Koç, Diyarbakır Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, İlçe Müftüsü İhsan Mesut Akbaş ve Türkiye Diyanet Vakfı Gönüllüleri katıldı.

Metruk bir yapının hayır çarşısına dönüştürüldüğünü belirten Kaymakam Ünal Koç, ihtiyaç sahipleri için gerekli olan her şeyin Hayır Çarşısı'nda bulunduğunu, Diyanet ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ailelerin tespit edildiğini ve aylık ihtiyaçlarının Hayır Çarşısı'nda karşılayabileceklerini söyledi.

"İhtiyacı olan herkese Hayır Çarşısı'nın kapısı açık olacak"

Hayır Çarşısı'na iş adamlarının katkıda bulunduğunu hatırlatan Koç, "Diyanet Vakfımız ve hayırsever İş adamlarımız destek veriyor. Biz de belediye olarak destek vereceğiz. Burada bir sınırlama koymadık. İhtiyacı olan herkese Hayır Çarşısı'nın kapısı açık olacak. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız kendileri gelip faydalanabilecekler." ifadelerini kullandı.

Müftü Karabayır ise ihtiyaç sahibi olan vatandaşları tespit edip onları mahcup etmeden kendilerine yardımda bulunabileceklerini söyledi.

Karabayır, "Diyanet Vakfı ve Kayapınar Belediyemizin, Diyarbakır'da yapmış olduğu çok güzel bir hizmet ile karşı karşıyayız. Başta Belediye Başkanımıza, İlçe Müftümüze, iş adamlarımıza ve gönüllü çalışanlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.  

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Karabayır'ın yaptığı dua ile ‘‘Hayır Çarşısı’’ hizmete açıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan