İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır’ın başlattığı etkinlikle personel haftada bir gün yarım saat olmak üzere Peygamber Efendimizin ahlaki özellikleri konularında ders yaparak mesaiye başlıyor.

Konu hakkında Diyanet Haber’e değerlendirmelerde bulunan İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır: “İslam dini, hayatın bütün alanlarını tanzim edip kurallar koyan bir dindir. Bu kurallara riayet edilerek yaşamış medeniyetlere ve dünyada mevcut kurallara bakıldığında İslam medeniyetinin kusursuzluğu ve mükemmelliği daha net anlaşılacaktır. Bu dinin ilahi teyit ile korunmuş ve bütün insanlığa rehber olarak gönderilmiş olan Peygamber Efendimizin yaşamını, hayatın tüm alanlarında olduğu gibi ticaret ve meslek hayatımızda (muamelatımızda) tatbik etmek, bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldığımızda onun yol yordamına uymak şüphesiz iki dünya saadetinin vesilesi olacaktır. Bu bakımdan İslâm’ı doğru anlayabilmek için ağırlık verilmesi gereken mühim derslerin başında “Siyer-i Nebî” gelir. Dolayısıyla daire personelimiz ile hafta bir gün yarım saatlik bir ders yaparak efendimizin Siyeri ve suretini daha iyi anlamak için bu dersleri yapmaya karar verdik.” dedi.

Karabayır Sözlerini şöyle bitirdi: “Onun hayatını tek bir lahzada okuyup geçmek, günesin parıltısını akan derede bir an görmekten farksızdır ve bir mahrumiyettir. Sürekli onu akılda tutmak ve her defasında onun emirlerine muhatap olup yaşamında tatbik etmek mümine, yaşamına bir istikamet ve nebevi bir dokunuş katması hasebiyle gayet derecede mühim ve elzemdir.”

Editör: Mehmet Çalışkan