Diyarbakır Çüngüş İlçe Müftüsü Ali Bahadır’ın başlattığı etkinlik, Kuran'ı Kerim, hadis, Klasik Usul Arapça ve güncel dini konularda müftülük çalışanları ile ders şeklinde sabah mesai başlarken devam ediyor..

İlçe Müftüsü Ali Bahadır Diyanet Haber’e yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 ay önce göreve başladığı Çüngüş İlçe Müftülüğünde, müftülük personelinin sabahın bereketinden ve feyzinden faydalanarak güne hayırla ve dinamik başlamaları için, sabah namazını camide kıldıktan sonra Müftülük binasına geçtiklerini, Meal ve Hadis kitaplarından bölümler okuyup birlikte ders yaptıklarını, mesaiden sonra ise din görevlileri ile Klasik Arapça Usulu dersleri yaptıklarını söyledi.

Bahadır, "Hayatlarını ilme adayan alimlerimiz bizlere çok büyük bir ilmi miras bıraktılar. Dinimizin iki ana kaynağı olan Kur'an ve Sünnet'e çok büyük hizmetler ederek, bizlere devasa kütüphaneler bıraktılar. Bizlere düşen bu zengin mirastan en güzel şekilde istifade ederek Kur'an'ı Kerim'den neler yapacağımızı; Hadis-i Şerif'lerden ise nasıl yapacağımızı öğrenmek." dedi.

"Güne Mânevî gıdalar ile başlamak, hayatımızı bereketlendirir" diyen Müftü Bahadır, “Modern çağ bir çok bilgi kirliliğini beraberinde getirdi. Dünya hayatının aldatıcı cazibesi ve yoğunluğu gönül dünyamızı daraltmaya başladı. Hiç şüphesiz ruhlarımızın gıdaya ihtiyacı vardır. Güne sabah namazı ile başlamak Kuran Kerim ve Hadisi Şerif'ler okumak ruhumuz için en büyük gıdadır. Güne başlarken yapacağımız bu faaliyetler sayesinde güne manevi gıdalarla başlamış oluruz. İbadete olan iştiyakımız ve haramlara karşı ictinabımız daha da artarak dünya ve ahiret hayatı adına bereketli bir gün geçirmemize vesile olur." ifadelerini kullandı.

Daha önce görev yaptığı yerlerde benzer uygulamalara imza attığını dile getiren Bahadır, "4 aydır görev yaptığım Çüngüş ilçesinde de bu uygulamayı başlatmayı düşündüm, bu konuda bize rol model olan ve bizi destekleyen İl Müftümüz Yavuz Selim Karabayır hocamızın, bitmek bilmeyen enerjisi bizi adeta bu konuya dört elle sarılmayı teşvik ediyor." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan